Podcast: Renger Koning weet hoe je naam klinkt

1 februari 2020, 08:00

Renger Koning maakt muziek voor onder meer commercials. Of je nu voor een Mexicaans gevoel gaat of voor iets engs, hij weet precies welke muziek erbij past. Hoe hij tot zijn keuzes komt, vertelt Koning in de podcast-serie De Namarama Show van copywriter en naamexpert Floris Hülsmann. Deze serie belicht de wereld van marketing, reclame en ondernemerschap.

Wist je dat namen muziek maken? Sommige namen maken van zichzelf muziek, andere namen krijgen een mooie tune mee van een componist. Renger Koning is zo’n componist en maakt muziek voor onder andere commercials, speelfilms, documentaires en zelfs podcasts! Hij werkt afwisselend in Amsterdam en Groningen met zijn bedrijf Soundbase. Je kent zijn muziek vast wel, onder andere van de Bel Simpel-reclames. Ook won hij de prestigieuze Buma Award voor zijn muziek.

Ik ontmoette Renger voor het eerst jaren geleden toen ik op zoek was naar een tune voor mijn klant Topicus. Die ging voor het eerst radioreclame maken, dus wilde ik meteen een herkenbaar geluid erbij laten maken. Renger kwam met het beste voorstel en het deuntje zit inmiddels in menig hoofd gegrift.

“Geluid kan aan elk beeld steeds weer een andere interpretatie geven”

Renger is een echte creatief en geeft een inkijk in zijn proces. Wat zijn de vragen die hij stelt voordat hij aan de slag gaat? Hoe blijft hij geïnspireerd? En welke muziek past nou goed waarbij? Geluid kan aan elk beeld steeds weer een totaal andere interpretatie geven. Je hoeft maar een Mexicaans trompetje te horen bij een shot van stel in een cabrio en je gelooft al meteen dat ze in Mexico rijden. Laat je bij hetzelfde shot horrormuziek klinken dan fantaseer je meteen dat er iets verschrikkelijks gaat gebeuren.

Goed kijken en luisteren

Door goed te kijken en te luisteren kan Renger altijd weer tot nieuwe ideeën komen. Wat is zijn favoriete naamgeluid? Hoe klink je anders dan de rest? Allemaal essentiële informatie voor iedereen die zijn of haar merk eens een goed geluid wil geven. Je hoort het in de nieuwe podcast.

Floris Hülsmann
Naamexpert bij Namarama

Naamexpert, copywriter en schrijver van het boek 'Maak je naam onvergetelijk'. Presenteert de marketing-podcast De Namarama Show.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Wouter Weber

  Met bijzonder veel plezier deze podcast geluisterd Floris en Renger.


  1 februari 2020 om 11:11
  floris.hulsmann

  Leuk om te lezen Wouter. Dankjewel.


  3 februari 2020 om 07:27

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!