PocketDISH beter dan iPod Video en Sony PSP

18 oktober 2005, 02:44

image Na de overdreven aandacht voor de introductie van de iPod Video en de aandacht voor de tv ontvangst mogelijkheid van de Sony PSP gisteren wordt het hoog tijd om het eens te hebben over de Archos PocketDISH. Waarom? De Archos PocketDISH is ruim twee weken geleden geintroduceerd door EchoStar. EchoStar is een satelietbroadcaster.

De PocketDISH werkt als een TiVo. Bovendien kan je de PocketDISH aansluiten op iedere computer of televisie. Uiteraard zit er ook een display op waarop je foto?s of video?s kan bekijken. Decadent mp3?tjs luisteren kan natuurlijk ook. En op de meest uitgebreide versie met een 7? display kan je ook nog spelletjes spelen. Need I say more?

De iPod bubble is volgens velen op deze blog nog niet gebarsten maar dit is vermoedelijk het meest te danken aan de succesvolle WOM marketing van Apple. Apple werkt samen met Disney en die maken het mogelijk om voor $1.99 een aflevering van Lost of Desperate houswives te downloaden. Pay per download dus, met wellicht in de toekomst de mogelijkheid om films te downloaden van Pixar, een andere partner van Apple. Op zich een mooie legale vervanging van BitTorent maar je zit vast aan het feit dat de video?s beschikbaar gemaakt moeten worden voor het Internet. En dat is iets waar niet iedere broadcaster op zit te wachten. Het zal dus nog wel even duren voor dat alle tv series en films online beschikbaar zijn. Laat EchoStar nou negen satelieten in de lucht hebben met de mogelijkheid om meer dan 500 digitale video, data en audio kanalen uit te zenden. Als slagroom op de taart werkt de PocketDISH als een TiVo. En voor het opnemen betaal je niets. Dus in plaats van $1.99 te betalen voor een serie die ik nog niet eens live wil zien kan ik gratis 40 uur HDTV naar keuze opnemen op de PocketDISH.

Uiteraard is EchoStar niet het enige bedrijf dat bezig is een portable personal video recorder. Pace Micro Technology en Samsung hebben beide plannen om een soortgelijk apparaat te introduceren begin volgend jaar. Daarnaast bestaat er ook nog zoiets als TiVoToGo. Deze dienst zorgt er voor dat opgenomen programma?s geforward kunnen worden naar handhelds zoals de Sony PSP. Maar er is nog geen enkel bedrijf dat alles kan leveren zoals EchoStar. Het is dan ook verbazend dat er zo weinig aandacht is geweest voor de lancering van de PocketDISH. Misschien is de iPod bubble nog niet gebarsten maar het wordt hoog tijd voor een beetje WOM marketing voor de PocketDISH. Twee weken na de lancering lijkt dit een beetje op gang te komen. Ga zelf maar even kijken.

Bron: New York Times

Sinds April 2007 ben ik weer terug in Nederland als Freelance Online Marketer na tweeenhalfjaar in New York gewerkt te hebben voor het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). In mijn functie als Internet Manager adviseerde ik het NBTC op het gebied van online marketing en communicatie. De 21-talige(!) website Holland.com wordt in Nederland onderhouden maar vanuit 17 landen getarget op de verschillende doelgroepen per land. Zweedse studenten en Japanse zakenlui moeten allemaal uiteindelijk terecht kunnen op dezelfde website. Daarnaast worden er voor de Noord Amerikaanse markt websites en daarbijbehorende campagnes opgericht. In enkele gevallen wordt er samengewerkt met andere Bureaus voor Toerisme. Enkele van deze websites zijn: Trippist, Cool Capitals en Arts in Europe. Enkele noemenswaardige campagnes zijn: Bloggers in Amsterdam, Cool Capitals on Slate (artikel I Media Connection) en Discover your Holland (artikel Media Post) De nieuwste telg van de Amerikaanse tak van het NBTC is ook het laatste project waar ik voor het NBTC aan heb gewerkt: de Holland (2.0) website. Aan vorige functies als Strategist/Planner/Buyer/Analyst Interactive Media bij Media Contacts en IPAN coördinator van het kennisgebied Online Marketing heb ik veel kennis en een groot Nederlands netwerk overgehouden. In New York verbrede ik mijn kennis en netwerk tot ver over de Nederlandse grenzen en Web 1.0. Regelmatig bezoek ik events zoals de NY Tech Meetup en 212NYC en conferenties zoals AD:TECH waar ik tevens spreker en jurylid van ben geweest.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Pierre

  Toen je “Tivo” gebruikte vreesde ik het al, want dat is een voorbeeld van een prachtig product met prachtige functionaliteit, maar helaas helaas niet in Europa / Nederland te koop.

  En ook de PocketDISH blijft zo te zien voor mij een PocketWISH want er wordt (zover ik snel even kan zien) niets verteld over beschikbaarheid in Europa.


  18 oktober 2005 om 04:40
  Fluox

  Probeer eens door de ogen van een nieuwe consument te kijken Carl. Mijn dochter van 10 kijkt met groot plezier naar TV series op een klein schermpje (en kan dat uren aan een stuk als ik dat toesta). Ik zie ze massaal clips van de laatste hits op de iPod bekijken tijdens de pauze op school. Zomaar een toepassing…

  Porno op de iPod zoals Adam Curry protserig ‘voorspelde’. Inkoppertje.

  Ik ben het zeer met je eens dat content aangepast zal moeten worden aan dit nieuwe formaat. Dat kan nog een leuke financieele en logistieke kluif gaan worden voor producenten van videomateriaal.

  De Archos variant die momenteel bij iedere mediamarkt te krijgen is: AV700 (40 of 100GB). Een absoluut paradepaardje, maar veel te groot!!! De gescherm over formaat zien we trouwens al jaren in de mobiele markt met laptops, pocketPC, Tablet, Palm, BlackBerry, SmartPhone… altijd te groot of te klein voor bepaalde toepassingen.


  18 oktober 2005 om 07:33
  Joo1st

  Wat een schaamteloze rip-off van Apple’s silhouette iPod campagne op de homepage van Pocketdish! Of moet ik het als arodie zien. In elk geval bij voorbaat kansloos…


  18 oktober 2005 om 20:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!