Password per SMS

16 december 2002, 19:59

Veilig thuiswerken met teletoken token authenticatie op je GSM. Kahuna introduceert een nieuwe toepassing voor gebruikersauthenticatie: Teletoken. Gebruikers kunnen via het internet inloggen op hun bedrijfsnetwerk en zich bekend maken met behulp van een door de webserver per SMS verzonden eenmalig password.

Kahuna bood al SecureAccess: token authenticatie met behulp van een specifieke token generator. Met Teletoken completeert Kahuna het aantal mogelijkheden voor bedrijven om hun medewerkers op afstand veilig toegang te bieden tot het bedrijfsnetwerk.

Teletoken is een ontwikkeling van het Nederlandse bedrijf Quantis, advies- en projectbureau voor Internet, intranet en netwerk-infrastructuur. Teletoken is een complete authenticatie-oplossing voor websites en virtual private networks, waarbij de mobiele telefoon als ‘token’ wordt gebruikt. Teletoken ondervangt de grootste bezwaren van password-authenticatie, zonder de overhead, complexiteit en kosten van token calculators of smart cards. Om Teletoken te gebruiken volstaat een veilige verbinding vanaf de webserver of firewall met de Teletoken servers op het Internet. Investeringen in hardware of software zijn niet nodig. Het systeem kan letterlijk al binnen enkele uren operationeel zijn.

Kijk zaterdag 21 december om 12:10 uur naar It?s Business op RTL5 voor een korte demonstratie van Teletoken door Rhett Oudkerk Pool (herhaling). Deze uitzending van It?s Business staat in het teken van Databeveiliging en Internet Security.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!