Opera lanceert mobiele widgets

16 november 2005, 07:23

Opera biedt sinds jaar en dag een goed alternatief voor IE, maar het Noorse bedrijf is er nooit in geslaagd om een hype te cre?ren zoals Firefox. In de markt voor browsers voor mobiele telefoons hebben ze wel een goede positie. Die positie gebruiken ze nu om Opera Platform te lanceren: een platform waarmee ontwikkelaars met een combinatie van XML en simpele javascript leuke mobiele applicaties kunnen maken. Klinkt bekend? Ja, het zijn inderdaad een soort widgets.

Het maken van mobiele widgets komt hiermee onder handbereik voor een grote groep ontwikkelaars. Altijd het laatste weerbericht, het nieuws of file-informatie op je telefoon – heel handig, maar je hebt natuurlijk wel een leuk data-abonnementje nodig.

De loopbaan van Richard Osinga (1971) is ongewoon en afwisselend: hij was diplomaat in Noord-Afrika, eigenaar van start-ups in Silicon Valley en Berlijn en ondernemer in de zorg. Hij is oprichter van world66.com, triposo, was lange tijd creatief directeur van Oberon en is nu een van de mede oprichters van Alii.care, een platform voor medisch specialisten om protocollen op een betere manier up to date te houden.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!