Online Tuesday #97: hoe dominant worden marketplaces?

22 februari 2020, 08:00

Pas op: dit evenement is verplaatst van 10 maart naar 14 april 2020

De komst van Amazon naar Nederland gaat bij velen gepaard met stress en chaos. Want wat betekent dit voor jouw brand? Velen vragen zich af of ze als merk of retailer nog wel kunnen ontbreken op marketplaces. Online Tuesday #97 draait op 14 april helemaal om marketplaces. Schrijf je meteen gratis in!

Update 5 maart 2020: Online Tuesday #97 “Marketplaces” wordt verplaatst van 10 maart naar 14 april 2020, meldt de organisatie: “We willen dit event niet laten overschaduwen door het Corona-virus, dus hebben we besloten om het een maand uit te stellen. (…) Had jij al een ticket via Eventbrite? Dan blijft deze gewoon geldig voor de nieuwe datum. We vinden het vervelend dat we de bijeenkomst van volgende week zo laat moeten verzetten, maar denken dat dit onder de huidige omstandigheden de juiste keuze is.”

Het wemelt van de vragen over dit actuele thema. Wat betekenen marketplaces voor jouw merk? Hoe maak je de juiste keuze uit alle aanbieders? Wie zijn de belangrijkste spelers en hoe houd je je staande tussen de giganten? Bij de komende editie van Online Tuesday kun je drie echte marketplace-specialisten aan de tand voelen in een interactieve sessie. Zorg dat je optimaal bent voorbereid op de marketplace-shift die komen gaat.

Wat betekenen marketplaces voor merken en retailers?

De organisatie van Online Tuesday heeft inmiddels twee sprekers vastgelegd: de ervaren online marketeer Wouter Blok (ex-Google, ex-Coolblue en tegenwoordig werkzaam voor GetYourGuide), Rishi Kartaram (ceo van Jeffcommerce) en Emile Valkestijn van 10xCREW, een bureau dat marketplace-strategieën ontwikkelt voor organisaties die e-commerce willen bedrijven via met name Bol.com en Amazon. De locatie van het event is wederom De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102 in Amsterdam.

Reserveer snel jouw gratis ticket via Eventbrite.com. Ben je te laat en zijn alle plekken vergeven? Meld je dan aan voor de wachtlijst. Je ontvangt automatisch een bericht als er een stoeltje voor je vrijkomt in onze verbale marktplaats.

Online Tuesday is een maandelijks event over digital marketing, georganiseerd door DQ&A, Marketingfacts, Newpeople en Pink Marketing, met steun van hoofdsponsor Pünktlich. Ook sponsor worden? Mail dan naar jeroen@marketingfacts.nl.

Jeroen Mirck
Communicatieadviseur bij Gemeente Beverwijk

Jeroen Mirck (1971) was hoofdredacteur van Marketingfacts van januari 2018 tot augustus 2020. Momenteel is hij communicatieadviseur bij Gemeente Beverwijk. Eerder was hij journalist voor media als Adformatie, MarketingTribune, Emerce en De Ondernemer.

Categorie
Tags

2 Reacties

    Tjallin Melgers

    Het lijkt mij een interessant event. De verwachting is natuurlijk dat het marktaandeel van marktplaatsen de komende jaren blijft groeien. Logisch want via marktplaatsen kunnen retailers, zonder al te veel extra moeite, meer consumenten bereiken. Het is ook een ideale manier om andere buitenlandse markten uit te proberen. Ik ben ook heel benieuwd naar de negatieve invloeden van marktplaatsen.


    27 februari 2020 om 13:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!