Online Tuesday #34 – What’s App: het verslag

15 april 2013, 11:59

In het kader van Appril was het thema van Online Tuesday #34 “What's App?”. Oftewel: hoe staat het met apps? Brechtje de Leij van NU.nl, Michiel Munneke van M2mobi en King Yiu Chu van beebump deelden hun ruime ervaring met de ontwikkeling en exploitatie van apps. Hierbij het verslag!

Sfeerimpressie van Online Tuesday #34 door Moviebites.

Brechtje de Leij – Sanoma Media/NU.nl

Brechtje is als senior productmanager mobile bij Sanoma verantwoordelijk voor een aantal apps en mobiele websites, met als belangrijkste: NU.nl. De nieuwssite heeft niet alleen in Nederland de grootste app, maar is zelfs internationaal een grote mobiele speler. Zo vertelde Brechtje dat CNN afgelopen januari op Election Night (de herverkiezing van Obama) het wereldwijd vermaarde en gebruikte CNN in totaal 67 pageviews had. En NU.nl? 25 miljoen!

Brechtje ging in op de verschillende gebruiksmomenten van de diverse devices gedurende de dag en het belang van native apps.

Videoregistratie

Presentatie

Michiel Munneke – M2mobi

Michiel is mede-oprichter van M2mobi en al sinds 2006 verantwoordelijk voor de ontwikkeling van mobiele websites en apps voor klanten als AMC, Schiphol en Transavia. In zijn werk wordt Michiel vaak geconfronteerd met dezelfde vragen, vandaar dat hij de belangrijkste ervan in zijn presentatie behandelde. Zo gaf hij antwoord op vragen als “Moet ik een app?”, “Wat is de business case?” en “Wat kost een app?”.

Videoregistratie

Presentatie

King Yiu Chu – beebump

King Yiu heeft ervaring opgebouwd met de ontwikkeing van apps voor o.a. Aegon en KLM. Nu is hij samen met een partner een app-start-up begonnen, beebump. Tijdens zijn verhaal ging King Yiu in op de complexiteit van het ecosysteem waarvan je als app en start-up onderdeel uitmaakt.

Videoregistratie

Presentatie

Foto's

Het fotoverslag van deze avond vindt je terug op Facebook!

Online Tuesday #35

De volgende editie van Online Tuesday vindt plaats op 14 mei a.s. Het onderwerp zal zijn: “Internet in de automotive branche, de auto als nieuw connected device.”

De inschrijving voor deze editie start normaal gesproken twee weken van tevoren. Omdat we die dag een nieuwe koning krijgen, opent de inschrijving op woensdag 1 mei om 12.00 (in de middag).

Online Tuesday is het maandelijkse event over online marketing dat wordt georganiseerd door Marketingfacts, Traffic4U, Energize, NEWPEOPLE en DQ&A Media Group.

Bram Koster
Senior consultant bij Evolve

Ik werk als consultant bij Evolve, een bureau dat is gespecialiseerd in het verbeteren van de interne communicatie en interne processen met behulp van interne sociale media. Was voorheen hoofdredacteur bij Marketingfacts en betrokken bij o.a. Online Tuesday en NIMA.

Categorie
Tags

1 Reactie

    CowboyTim

    ….”CNN in totaal 67 pageviews…”

    Ik dacht al, dat is veel te weinig. Je mist het woordje MILJOEN nog. Bij jou wil ik wel eens een huis kopen 😉


    16 april 2013 om 08:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!