Nokianisme

5 november 2005, 07:10

Nokia heeft zijn eerste hybride mobiele telefoon met DVB-H ontvanger aangekondigd: de Nokia N92. De ingebouwde DVB-H-ontvanger maakt het voor gebruikers ervan mogelijk om straks overal ‘live’ televisie te kijken. Favoriete programma’s kunnen worden vastgelegd op een SD-geheugenkaart. De N92 heeft tevens een PPG (personal program guide) aan boord zodat men een persoonlijke zender- en programmalijst kan aanmaken. Nokia heeft het toestel voorzien van een 2,8 inch QVGA-beeldscherm dat 16 miljoen kleuren kan weergeven.

pocket-lint.co.uk

DVB-H wordt momenteel wereldwijd op zeker veertig locaties getest. Nokia gaat er vanuit dat het Digital Video Broadcast-Handheld (DVB-H) nog in de eerste helft van 2006 grootschalig in gebruik genomen zal worden. DVB-H broadcast televisiebeelden ‘live’, terwijl bij UMTS-beelden veelal eerst opgeslagen worden en daarna door telefoonmaatschappijen worden geadresseerd. DVB-H is goedkoper en de beelden zijn van hogere kwaliteit. Het WK in Duitsland volgend jaar is een heel belangrijk evenement waar Nokia maar ook andere leveranciers zich op richten. Nederland, Duitsland, Indonesi?, Rusland, Thailand, en Zwitserland zijn volgens Nokia de landen waar DVB-H-netwerken het eerst grootschalig in gebruik genomen gaan worden. Nokia denkt voor 2010 75 miljoen telefoons met DVB-H verkocht te hebben. ‘Whisfull thinking’ of gewoon Nokianisme?.

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Kasper Katje

    Ach er zullen altijd mensen zijn die het nieuwste van het nieuwste willen hebben, vooral om mee te pronken maar ik kan me niet voorstellen dat men niet diep in zijn/haar hart liever het WK op een groot scherm bekijkt dan op zoiets. Ik in ieder geval wel.


    5 november 2005 om 07:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!