Nieuwe Top 100 Marketing- en Communicatieblogs

4 juli 2007, 11:55

{title}

Een nieuwe maand, dus een nieuwe Top 100 Nederlandstalige Marketing- en Communicatieblogs! Alle 177 (!) blogs hebben opnieuw een rapportcijfer gekregen, de stemmen zijn geteld, de pagerank is gecheckt èn we hebben de boel opnieuw opgeschoond. Blogs die onvoldoende zijn geupdate hebben het rapportcijfer 1 gekregen of zijn zelfs geheel verwijderd.

Molblog heeft naar drie maanden haar nummer 1 positie verloren aan Frankwatching. Frank verkreeg, met name dankzij een aantal nieuwe stemmen deze maand, de nummer 1 positie weer terug. Hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst deze maand is Hyped.nl.

Grootste dalers, mede ten gevolge van de opschoning, zijn:

Saku, E-Future, Nationaal Adviesbureau Buitenreclame, Internebedrijfscommunicatie.nl en Markant Magazine.

Verwijderd wegens één of minder updates de afgelopen 3 maanden zijn:

Actuele Marketing topics, In game Advertising, Glas werkt, Mijn Marketing blog, My view on Marketing, Nu Marketing Blog, Planet Multimedia Blognoot, Peter Strating en Zwart.

Het rapportcijfer 1 wegens het niet updaten de afgelopen 2 maanden hebben gekregen:

Internebedrijfscommunicatie.nl, Markant Magazine, Dialogamigo en e-future.

Even een tip voor iedereen die opgenomen is onze database; zorg dat je RSS-feed correct bij ons geregistreerd is en geef wijzigingen door. Middels o.a. je feed controleren we of je voldoende updates hebt uitgevoerd. Indien je je RSS-feed wijzigt en dit niet doorgeeft, kan dit dus (wellicht onterecht) consequenties hebben voor je positionering. Daarnaast sta je dan ook niet correct in onze OPML-file die mensen gebruiken om hun RSS-reader in één keer te laden met alle Marcom top100 blogs.

Elke stem telt!

Marcom badgeMocht je ontevreden zijn over je positie roep je bezoekers dan op om op je te gaan stemmen voor de Marcom top100. Als je het aantal stemmen bij sommige blogs vergelijkt met hun traffic/omvang dan moeten er nog stemmen te winnen zijn. En de Marcom top100 badge kan je natuurlijk ook daarbij prima helpen. Zit je in de Marcom top100 dan toont de badge je actuele positie en ben je een runner-up dan wordt er een oproep getoond om op je te gaan stemmen. Je persoonlijke code voor de badge kun bij Gertjan van Onstuimig opvragen (gertjan [at] onstuimig [dot] nl).

Dat elke stemt telt, mag duidelijk zijn nu Frankwatching weer op nummer 1 staat dankzij extra stemmen afgelopend maand. Stem daarom nu op jouw favoriete Marketing-/Communicatieblog!

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Henri van den Hoof

  Goed te zien dat er weer een opschoning heeft plaatsgevonden 🙂 Mijn site heeft nagenoeg het laagste cijfer (met uitzondering van de diverse 1’en) gekregen in de hele lijst. Moet het toch wel héél slecht zijn wat ik daar allemaal schrijf 😉


  4 juli 2007 om 13:24
  André Scholten

  Ik sta er als hekkesluiter in, puur omdat inactieve bloggers verwijderd zijn. Dubbel gevoel 😛


  4 juli 2007 om 13:37
  Ronald ter Voert

  Mijn site wordt al enige tijd getijsterd door hackers en ander niet gewenste activiteiten, waardoor de bereikbaarheid en usability ervan afneemt en dat werkt zeker niet positief in de top100. ;-(


  4 juli 2007 om 15:25
  robin

  Er is iets ernstigs mis met deze lijst. Mijn site staat namelijk 138 plaatsen te laag. Fixen jullie dit even?


  5 juli 2007 om 07:54
  indira reynaert

  Wat leuk! We doen het toch nog steeds aardig met z’n vieren!


  5 juli 2007 om 09:39

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!