Nieuw! TemplateCloud

9 juli 2013, 11:59

In de rubriek “Nieuw!” besteden we aandacht aan Interessante start-ups, websites, projecten, producten en diensten. Zoals naar TemplateCloud, een nieuw initiatief van Printing.com dat designers helpt hun ontwerpen te verkopen.

Waar moeten we jullie van kennen?

TemplateCloud is een apart initiatief van Printing.com, gestart door Peter Gunning. Peter is CTO van TemplateCloud en bedenker van het platform, waarvoor support wordt geleverd vanuit Printing.com. Marketing van het nieuwe platform wordt landelijk aangepakt.

Wat is het idee achter TemplateCloud?

Het wereldwijde motto achter het nieuwe platform TemplateCloud is 'design once, sell many'. Het biedt een oplossing voor het welbekende fenomeen waarbij veel designers vaak teleurgesteld worden door de online designwedstrijden. “Designers steken veel tijd in hun ontwerpen, terwijl zij vaker niet dan wel winnaar zijn van een dergelijke wedstrijd. TemplateCloud biedt een oplossing waarbij designers altijd een vergoeding krijgen voor hun ontwerpen. Het wordt wereldwijd in diverse drukwerk-webshops onderdeel van de collectie van designs”, vertelt Frank Lagendijk namens TemplateCloud Nederland.

Waarom zijn jullie TemplateCloud gestart?

TemplateCloud is gestart doordat de teleurstelling van designers die meededen aan online designwedstrijden opgemerkt werd. Door veel ervaring en mogelijkheden in de drukwerkbranche via Printing.com is er besloten een apart initiatief neer te zetten, waarbij dit probleem zou worden opgelost. De oplossing is tegelijkertijd drieledig: designers creëren mooi ontwerpwerk met gegarandeerd een vergoeding als gevolg, drukwerk-webshops overal ter wereld integreren relatief eenvoudig de collectie via onze API en hebben zo een uitgebreid aanbod aan eenvoudig te bewerken ontwerpen. De consument of ondernemer heeft uiteindelijk op een voordelige wijze een uitgebreide keuze uit professionele ontwerpen voor drukwerk die zij online eenvoudig kunnen personaliseren.

Welke marketingfacts kun je ons geven?

TemplateCloud is ondertussen actief in 9 landen en recent gestart in Nederland. Tot op heden is er een collectie voor drukwerk-webshops beschikbaar met ongeveer 10.000 ontwerpen, gecreëerd door enkele honderden designers. Daarnaast wordt deze collectie al benut door diverse grote drukwerk-webshops, waaronder bijvoorbeeld www.drukland.nl in Nederland, www.needaprint.ie in Ierland, www.flyerzone.co.uk in Engeland en www.printing.com/fr in Frankrijk.

Waar staat TemplateCloud over een jaar?

Doordat TemplateCloud een nieuw platform is, zal er eerst moeten worden gewerkt aan de bekendheid en adoptie van het platform. We zullen ons voor komend jaar enerzijds bezighouden met het onder de aandacht brengen van TemplateCloud onder designers, zodat er een mooi en uitgebreid aanbod van drukwerkontwerpen zal ontstaan. Anderzijds willen we zorgen dat meer drukwerk-webshops op de hoogte zijn van de integratiemogelijkheid. Zo bieden we designers extra inkomsten en drukwerk-webshops een mooie mogelijkheid tot het uitbreiden van hun collectie ontwerpen voor hun klanten.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!