Miljoenen nieuwjaars-smsjes door de lucht

1 januari 2003, 16:38

Nederlanders hebben tijdens de jaarwisseling massaal de mobiele telefoon gepakt om familie en vrienden een gelukkig nieuwjaar te wensen. Voor het eerst was ook het versturen van foto’s met de mobiele telefoon erg populair.

Marktleider KPN Mobile registreerde tussen 15.00 uur dinsdag en 15.00 woensdag 8,5 miljoen sms-berichten via de mobiele telefoon. Bij de afgelopen jaarwisseling waren dit er zes miljoen. De piek lag tussen 00.35 en 00.40 toen 650 berichtjes per seconde werden verstuurd.

Vodafone, de tweede mobiele operator in Nederland, registreerde tussen de vijf en de zes miljoen sms-berichten tijdens de nacht van dinsdag op woensdag. Tijdens de vorige jaarwisseling waren dit er ongeveer vier miljoen. Het versturen van foto’s met de mobiele telefoon was ook erg populair, aldus een woordvoerder van Vodafone.

Het mobieltje werd ook vaak gebruikt om familie en vrienden te bellen. Vodafone gaat uit van tussen de twee en drie miljoen gesprekken afgelopen nacht. Dat is ongeveer 35 keer meer dan gemiddeld op dat tijdstip. KPN handelde tijdens de piek (00.00 uur – 00.05 uur) 1500 gesprekken per seconde af.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!