• Mobile
  wordt gesponsord door

Microsofts IPTV ambities

Microsofts IPTV ambities

Chief Executive Officer Ben Verwaayen annonceerde recent dat British Telecom samen met een aantal broadcasters, waaronder Rupert Murdoch’s TVCorp,  proeven start met een nieuwe vorm van IPTV die erg lijkt op het breed aangekondigde KPN model. Deze content distributievorm noemt men bij BT BT Vision. Dit najaar start BT Vision met de uitrol van de benodigde Philips settopboxen. BT heeft al overeenkomsten gesloten met filmproducent Paramount, Warner Music, BBC Worldwide en het onvermijdelijke Endemol dat in Nederland ook een dergelijke samenwerking heeft met KPN.

Volgens BT zorgt deze dienst voor een nieuwe definitie in televisiekijken. Men verwijst verder naar additionele mogelijkheden zoals videoconferentie, teleshopping en mailuitwisseling. Alles gecontroleerd met één intelligente afstandbediening. Draadloze distributie van deze content en diensten door het huis behoort volgens BT ook tot de snel leverbare opties. De internet technologie die BT voor deze dienst gebruikt is Microsofts TV IPTV Edition software.

Microsofts strategie is een snelle wereldwijde uitrol van deze software waarbij de telecomsector een belangrijke rol speelt. Zo krijgen de toenemende mate ongebruikte vaste telefoonlijnen een herkansing.  Microsoft is zeer actief in dit deel van de markt en heeft in AT&T, Telecom Italia, Deutsche Telecom al eerdere afnemers gevonden. Home entertainment is één van de belangrijkste pijlen op de boog van Bill Gates troepen. Met MPG4 aan boord kan men overigens ook snel tot de distributie van HDTV signalen over gaan.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Wordt toch een interessante strijd zo, tussen de nieuwe (IPTV) 'gevestigde' orde KPN, Tele2, BT en de traditionele 'gevestigde' orde als Casema, Essent, UPC en SKy (Groot-Brittannie).

  Het volgende portalgevecht dus, na de desktop, internet nu dus tv. Ben benieuwd. De contentaanbieders (RTL bijvoorbeeld) en producenten (ja, Endemol) zullen hier wel garen bij spinnen. Echter ook zij zijn zoekende, zie het artikel van Fons van Westerloo op De Nieuwe Reporter

  geplaatst op
 • Om dan meteen even wat promotie te maken... 6 april bij Media Plaza: IPtv Event.

  http://www.mediaplaza.nl/mp.php/mediaplaza/agenda/agenda.php?id=33

  Met o.a. KPN, UPC en andere die hun visie ontvouwen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.