Microsofts IPTV ambities

27 maart 2006, 13:00

Chief Executive Officer Ben Verwaayen annonceerde recent dat British Telecom samen met een aantal broadcasters, waaronder Rupert Murdoch’s TVCorp, proeven start met een nieuwe vorm van IPTV die erg lijkt op het breed aangekondigde KPN model. Deze content distributievorm noemt men bij BT BT Vision. Dit najaar start BT Vision met de uitrol van de benodigde Philips settopboxen. BT heeft al overeenkomsten gesloten met filmproducent Paramount, Warner Music, BBC Worldwide en het onvermijdelijke Endemol dat in Nederland ook een dergelijke samenwerking heeft met KPN.

Volgens BT zorgt deze dienst voor een nieuwe definitie in televisiekijken. Men verwijst verder naar additionele mogelijkheden zoals videoconferentie, teleshopping en mailuitwisseling. Alles gecontroleerd met één intelligente afstandbediening. Draadloze distributie van deze content en diensten door het huis behoort volgens BT ook tot de snel leverbare opties. De internet technologie die BT voor deze dienst gebruikt is Microsofts TV IPTV Edition software.

Microsofts strategie is een snelle wereldwijde uitrol van deze software waarbij de telecomsector een belangrijke rol speelt. Zo krijgen de toenemende mate ongebruikte vaste telefoonlijnen een herkansing. Microsoft is zeer actief in dit deel van de markt en heeft in AT&T, Telecom Italia, Deutsche Telecom al eerdere afnemers gevonden. Home entertainment is één van de belangrijkste pijlen op de boog van Bill Gates troepen. Met MPG4 aan boord kan men overigens ook snel tot de distributie van HDTV signalen over gaan.

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!