Kamerfracties willen reclamevrij net

19 maart 2004, 06:10

Woordvoerders van SP, GroenLinks, D66, ChristenUnie, SGP en Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF), hebben woensdag bij een debat in de Eerste Kamer gepleit voor een geheel reclamevrije tv-zender, zoals bijvoorbeeld ook in Vlaanderen het geval is.

SP-senator Ronald van Raak: Door de concurrentie met de commerci?len heeft zich bij de Publieke Omroep een mentaliteitsverandering voorgedaan. Doordat ook hier steeds meer aandacht is voor kijkcijfers, reclame en sponsoring dreigt het verschil tussen de publieke en de commerci?le omroepen steeds verder te vervagen. Bij de behandeling van komende mediawetten zal ik opnieuw vragen om de commercialisering van de Publieke Omroep een halt toe te roepen. Hopelijk zijn dan ook PvdA, CDA en VVD bereid om zich uit te spreken.

Bron:

http://medialog.blogspot.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  rasta

  heel goed.

  ziek word ik van al die reclame op tv.


  19 maart 2004 om 07:49
  at

  Absolute onzin en een contradictie. Zulks kan alleen als de andere netten juist liberaler mogen opereren. De Overheid brengt immers haar financieel aandeel terug in de Publieke Omroep die per uitzend uur nog steeds 2,5 keer duurder opereert dan de commerciele omroep. Dat maakt de noodzaak om te saneren nog groter. Als deze zaakjes op orde zijn mogen de SPtjes en omroepbaasjes weer wat roepen. Overigens is de insteek van de Minister een versoepeling van de Mediawet en een verbeterde setting van de publieke netten. Het BBC model eigenlijk.


  19 maart 2004 om 08:45
  azees abdul

  Heeft u geld nodig voor welk doel?

  Als u maandelijks inkomen / bezetting bent u in aanmerking voor een lening.

  Neem contact op voor een veilige / ongedekte lening.

  Lenen geleende bedrag van € 5000 tot 5000,000euro.

  U kunt kiezen uit 1 jaar tot 30 jaar als duur lening.

  azeesabdul480@gmail.com


  22 maart 2017 om 07:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!