Jongeren zijn nog steeds sms’ers

9 juni 2005, 07:11

Jongeren zijn nog steeds sms?ersUit een wereldwijd onderzoek ‘mobileYouth 2005 Report’, blijkt dat jongeren niet meer zonder mobiel kunnen en nog steeds sms?en boven bellen verkiezen.

Ondanks de grote aantallen geavanceerde mobieltjes en de geluiden die er uit Azi? komen over het totaal andere gebruik van de mobiel.

Tieners vinden het prima om te bellen, maar geven de voorkeur aan sms. Van roddelen tot onderhouden van vriendschappen, alles per tekstbericht. Op deze manier denken zij simpel en goedkoop te communiceren met vrienden en bekenden. Voornaamste redenen zijn de directheid en controle.

Eerder bleek dat volwassenen anders sms?en dan jongeren. Waar de ouderen volzinnen typen en letten op spelling zijn het de tieners die Engelse termen, afkortingen en cijfers gebruiken om de boodschap over te brengen.

Telecom Paper concludeert dat Nederlanders slechts mondjesmaat de weg weten te vinden naar overige mobiele datadiensten. Het merendeel van de mobiele telefoons kan overweg met GPRS, en een klein deel met UMTS, maar dat houdt niet per definitie in dat men deze diensten ook gebruikt.

Het lezen van e-books op de mobiel is in Japan een grote hype onder de jongeren, maar zullen diensten als deze binnenkort onder Nederlandse jongeren populair worden?

Bronnen:

Voorkeur sms boven mobiel bellen

Mobile penetration in the Netherlands over 100%

mobileYouth 2005 Report

Ralph Bom
Co-founder en online marketeer bij Onstuimig Interactieve Communicatie

Ralph Bom is mede-eigenaar van online bureau Onstuimig.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!