Ilse media presenteert nieuwe web-logdienst

Ilse media presenteert nieuwe web-logdienst

Vanaf vandaag presenteert ilse media op overweblog.blogs.com haar nieuwe web-logdienst. De komende weken zal het web-logteam laten zien wat er allemaal mogelijk is met de nieuwe dienst. Het zal de bezoeker snel duidelijk zijn dat ilse media uiteindelijk heeft gekozen voor Typepad (van SixApart).

Daarmee komt een einde aan de speculaties voor welk platform ilse media zou gaan kiezen als opvolger van web-log.nl. De keuze voor SixApart betekent dat ilse media beschikt over een wereldwijd geaccepteerd platform voor weblogs dat schaalbaar (wereldwijd ruim 11 miljoen blogs) en up-to-date (spamfilters, nieuwe functionaliteiten, etc) is.

Als ik het goed heb begrepen gaan op korte termijn een aantal testers met de nieuwe web-logdienst aan de slag; in het tweede kwartaal van dit jaar zullen ook de andere gebruikers worden overgezet naar het nieuwe platform. Minouk, Michiel, Kim en Joris heel veel succes!


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Dat lucht op! Eindelijk moet ik niet meer opletten om m'n mond niet voorbij te praten :-)

  Meer nieuws hier:
  http://www.blogologie.be/2006/02/ilse_goes_typep.html

  geplaatst op
 • En da's best lastig voor Maarten weet ik ;-) Ben nu overigens wel benieuwd welke exclusieve nieuwigheden je bedoelt:

  (...) Ik kan nog niet al te veel onthullen, maar ik kan al wel dit zeggen: momenteel wordt er bij Six Apart hard gewerkt om er voor te zorgen dat web-log.nl gebruikers niet alleen van de 'standaard' functies van TypePad gaan kunnen genieten (mobiel bloggen, fotoalbums, WYSYWIG editor, TrackBacks, categorieën, TypeLists, podcasting...) maar dat er ook een aantal 'exclusieve' nieuwigheden gaan in zitten. (...)

  geplaatst op
 • En uiteraard nog gefeliciteerd met de deal Maarten!

  geplaatst op
 • Hele grote stap voorwaards in het verder verbeteren (professionaliseren?) van de weblog community. Werk zelf met Typepad en ben hier erg tevreden over.

  Groet

  geplaatst op
 • Op Planet is inmiddels al meer te lezen over de nieuwste ontwikkelingen bij web-log.nl:

  (...) Anders dan bij de commercieel verkrijgbare versie van Typepad, is het gebruik van Web-log.nl en de onderliggende Typepad-software gratis. "Het basisgebruik van Web-log.nl is en blijft gratis. Daarmee kunnen gebruikers behalve schrijven op hun blog ook fotoboeken bijhouden, mobiel bloggen en foto's versturen maar ook podcasts maken. Met dat laatste willen we meer gaan doen, maar we gaan onderzoeken hoe we gebruikers uit gaan leggen hoe ze mp3-internetuitzendingen moeten maken", aldus Michiel Houben. (...)

  (...) Naast de gratis basisversie komt er ook een betaalde versie van web-log.nl. Daarbij krijgen bloggers meer opslagcapaciteit op de Ilse-servers en meer bandbreedte. Dat lijkt vooral een optie die op veelbezochte sites van toepassing is. Wat de prijzen daarvoor worden, hangt nog in het ongewisse. "Betalende webloggers mogen ook advertenties op hun sites zetten, bijvoorbeeld Google AdSense. Dat staat hen vrij." (...)

  geplaatst op
 • Paul Molenaar legt op zijn weblog uit waarom is gekozen voor SixApart:

  (...) Waarom hebben we voor SixApart gekozen? Het was voor ons duidelijk dat de eigen technologie, gestart, uitgebreid en onderhouden door Joris Leermakers, uit zijn krachten spatte. We hebben in de afgelopen tijd heel veel trucs moeten uithalen, servers bijgeschakeld, databases geoptimaliseerd om het succes van Web-log.nl te kunnen bijbenen. Daar was de rek uit en het was ook duidelijk dat de ontwikkelingen in blogland zo snel gingen, dat we de investeringen in het zelf programmeren er van niet op zouden wegen tegen de opbrengsten ervan. We hebben vervolgens goed gekeken naar diverse open source pakketten, omdat we ook daarvan de kracht inzien. Daarvan was de conclusie dat we toch teveel zelf zouden moeten bijdragen aan de ontwikkeling gedurende lange tijd, om mee te kunnen in modernere technieken. Wij zien blogs snel evolueren tot krachtige persoonlijke ‘communicatie-documenten’ en de gewenste snelheid zou met open source onvoldoende geleverd kunnen worden. (...)

  geplaatst op
 • Is wat voor te zeggen. Opmerkelijk is wel dat ilse media hiermee de mogelijkheid van een centraal registratiesysteem voor Ilse-sites laat lopen. Nu heeft cu2 een eigen ledendatabase, krijgen web-log-gebruikers een Typepad-key en zullen andere sites ook weer hun eigen systeempje hebben. Dat biedt weinig houvast voor verrijking, targeted advertising, cross selling en dergelijke.

  geplaatst op
 • Prachtig, ,standaard gejat fietsje met een ilse koplampje ..
  geen creativiteit, niks innovatiefs, vooral geen geld in steken , belooft wederom leuke tijden te worden, laat web-log.nl maar lekker achter de feiten aanhobbelen , de juiste positie voor hun.

  geplaatst op
 • hehe en dan zelf een web-log account hebben :D

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.