Google’s AdSense bot scant nu vrijwel realtime

21 april 2005, 03:26

Een SEO van Digitalpoint heeft ontdekt dat Google’s AdSense bot ‘Mediapartners’ inmiddels vrijwel realtime nieuwe informatie ophaalt:

Zodra iemand jouw pagina met AdSense advertenties bezoekt, opent Google een HTTP 1.1 verbinding voor het in je pagina plaatsen van haar advertenties. Deze verbinding wordt vervolgens een volle seconde opengehouden, en gebruikt om direct maar even de inhoud van de pagina te scannen.

Met het ‘serve first, then scan’ principe voorkomt Google een vertraging bij het vertonen van advertenties. En garandeert ze een veel hogere advertentie-relevantie voor elke volgende bezoeker.

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

4 Reacties

  CasualGames

  andere leuke bijkomstigheid van Adsense: sites aangemeld voor deelname in het Adsense programma worden direct gespiderd en in de google index opgenomen, ongeacht of je de adsensecode in je pagina opneemt of niet. Ipv weken wachten tot dat je site zichtbaar wordt, ben je al binnen enkele dagen vindbaar bij Google.


  21 april 2005 om 04:01
  media

  Is dat werkelijk zo? Wie heeft dezelfde ervaring als CasualGames? In dat geval is het toch de moeite waard om mee te doen aan het Adsense-programma 😉


  21 april 2005 om 04:09
  Micha

  Dat klopt inderdaad. Ik merkte een tijdje geleden al dat pagina’s binnen een paar dagen, maar vaak al de volgende dag, in de index zaten. Een mooie bijkomstigheid dus.


  21 april 2005 om 05:21
  Boudewijn Janssen

  In het geval van een web-log.nl pagina zal deze inderdaad snel in de index van Google komen maar dat komt zeer waarschijnlijk doordat er een update linkje of ‘updates’ linkje naar casualgames.web-log.nl op de frontpage stond. Of wellicht staat er op een andere pagina een link naar die subhost. Omdat het domein web-log.nl snel in de index wordt opgenomen zullen alle subhosts ook snel worden opgenomen.

  Als ik op mijn sites een nieuwe pagina toevoeg is staat deze meestal 1 of 2 dagen al in de index en ik gebruik geen Adsense.

  Mocht iemand toch snel toegevoegd zijn met een totaal nieuwe site (met een nieuw domein) dan zou dat voor het eerst zijn en zal elke SEO’er meteen Adsense gaan plaatsen, maar ik denk niet dat Google dat zal doen.


  21 april 2005 om 07:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!