Google AdWords veranderingen

15 juli 2005, 14:12

Voor iedereen die een (of meerdere) Adwords campagnes bij Google beheert, zijn er een paar kleine, maar belangrijke veranderingen op komst. Na de doorvoering van de wijzigingen (die ergens in de komende weken zullen plaatsvinden) kan het zomaar zijn dat keywords die voorheen door een te lage klikfrequentie automatisch werden uitgeschakeld, nu toch weer worden getoond.

Nu is het zo dat het bovenstaande enkel zal gebeuren indien de maximale CPC gelijk is aan, of hoger dan de ‘minimale prijs’. Deze minimale prijs wordt bepaald door Google zelf en gaat uit van de kwaliteit van de keywords. Deze zogeheten ‘kwaliteitsscore’ wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren waarvan de CTR (Click Through Ratio, klikfrequentie) van het zoekwoord, de relevantie van de advertentietekst en de prestatiegeschiedenis van het zoekwoord de belangrijkste zijn.

Wat is nu precies het voordeel voor u? Keywords die u te allen tijde wenst te tonen worden voortaan niet ‘zomaar’ uitgeschakeld. Daarnaast kunnen uitgeschakelde keywords weer ingeschakeld worden. Ook wordt het systeem niet meer vertraagd door deze ‘underperformers’. Google’s voordeel: dankzij de minimale prijs blijft het interessant om de advertenties te tonen.

“Tip van de dag”: een goede biedprijs kan vanwege het nieuwe model een mogelijk gebrek aan de kwaliteit van advertenties opheffen. Het feit dat de relatie tussen geld en kwaliteit nog meer duidelijk wordt, maakt het wellicht toch interessant om eerst nog eens te kijken naar het mogelijk verbeteren van uw Ads.

Wolter Tjeenk Willink
Oprichter / Directeur bij Traffic Builders

Entrepreneur met passie voor digital marketing, oprichter van Traffic Builders: hèt full funnel digital marketingbureau van Nederland. Wolter Tjeenk Willink is regelmatig als gastspreker/-docent te gast bij diverse congressen en opleidingsinstituten waaronder Windesheim Flevoland en Nyenrode Business University. Traffic Builders is hét digital marketingbureau dat gelooft in de kracht van datadriven marketing en merkcommunicatie. Combineer je die twee dingen, dan krijg je een digital marketing strategie waarbij je kanalen en het budget optimaal inzet en de juiste snaar raakt bij je doelgroep. Dus, lees snel verder over onze aanpak als digital agency voor marketing en media. Je bent slechts een paar klikken verwijderd van je eerste kennismaking met Traffic Builders. Goed om te weten: we houden wel van een uitdaging!

Categorie
Tags

7 Reacties

  Hardcopy

  Goede zaak. Dat zal AdWords een stuk gebruiksvriendelijker maken.


  15 juli 2005 om 14:18
  media

  Klinkt goed!

  Waar heb je deze informatie vandaan Wolter?


  15 juli 2005 om 14:23
  media

  Dank voor de update Kees!

  Wel vreemd, ik gebruik al jaren Adwords maar heb van Google geen email ontvangen. Toch eens kijken of mijn juiste emailadres daar staat opgegeven 😉


  15 juli 2005 om 15:06
  Kees

  Marco, het is mogelijk dat ze de verandering in “batches” sturen en dat je de update spoedig nog ontvangt. Maar check toch maar even dat emailadres 🙂


  15 juli 2005 om 15:17
  Wouter

  Ook geen mailtje hoor.


  15 juli 2005 om 18:05
  wilph

  Google meld het met een bericht in het Pro centre. Heb ook geen e-mail gehad, maar kreeg het meteen in beeld na het inloggen.


  15 juli 2005 om 21:33
  Bas

  als advertentie site (of eigenlijk ex advertentie site, na het samengaan van hrlog.nl heb ik geen adwords meer) zag ik ook een berg veranderingen. O.a. kan je geen “onbeperkt” overzicht meer krijgen van je financiën, wel een verslechtering.

  En ik heb geen mail gehad, maar adverteer dan ook niet, ik krijg alleen geld (misschien… ooit…)


  16 juli 2005 om 08:37

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!