Gemakkelijk een vlucht plannen met je vrienden

Vandaag lanceert KLM de Trip Planner

Gemakkelijk een vlucht plannen met je vrienden

KLM doet veel onderzoek onder haar klanten om te weten wat hen zoal drijft, motiveert en bezighoudt. Eén van de uitkomsten van deze onderzoeken is dat mensen tegen enkele problemen aan lopen als ze een reis met meerdere personen moeten boeken, zoals o.a. de hassle van de vele telefoontjes, smsjes en e-mails. KLM is met dit gegeven aan de slag gegaan en heeft vandaag de Trip Planner gelanceerd, een planningssysteem waarmee je samen met je vrienden makkelijk een groepsreis kunt plannen en boeken.

Hoe werkt Trip Planner?

Het concept is simpel. Je komt als organisator de Trip Planner binnen en geeft je trip een naam. Daarna geef je aan welke Facebook-vrienden mee moeten met de trip en het plannen kan beginnen. De organisator kiest een aantal opties (al dan niet uit suggesties van KLM) in destinaties en data uit en zet deze op een rij. De betreffende Facebookvrienden worden uitgenodigd middels een wallpost en zij geven in de Trip Planner aan of ze wel, niet of misschien met de gegeven opties mee willen of kunnen.

De optie die het meest geschikt is, wordt aangegeven en dan kan de organisator met één klik op de knop de tickets boeken voor iedereen die heeft aangegeven wel te kunnen bij die optie, of elke uitgenodigde vriend een link sturen waar ze de tickets kunnen boeken. Pas op het moment van boeken wordt er een stoel gereserveerd in de vlucht, eerder niet. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs iets afwijken van de eerder gegeven prijs in de Trip Planner.

Potentiële klanten betrokken bij het ontwikkelproces

Tijdens het proces heeft KLM haar Facebook-fans gevraagd wat ze van het idee van een Trip Planner vonden en wat zij hierbij graag voor functies zagen. KLM heeft daarmee interessante feedback van de potentiële eindgebruiker gekregen om de Trip Planner zo effectief mogelijk op te zetten.

Een handige manier om met vrienden gemakkelijk een reis te boeken zonder hassle, dat is de Trip Planner zeker. En het geeft KLM een mogelijke voorkeurspositie bij het plannen van een groepsreis én een directe link naar de sociale netwerken van de reizigers.

Wie gaat er mee op reis? Ik regel het wel!


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.