Eredivisieclubs op social media: wie scoort het best? [infographic]

17 april 2012, 17:42

Eredivisieclubs als Ajax, FC Twente, AZ, PSV en Feyenoord worden veel besproken op social media. Sinds het begin van het voetbalseizoen 2011/2012 zijn er in totaal bijna 7,8 miljoen berichten verstuurd over deze clubs. Maar wie scoort het beste?

Team Nijhuis onderzocht over welke clubs er het meeste gesproken is, wat het sentiment van deze berichten is, op welke bron de vijf clubs het meest besproken worden en wat de meest besproken wedstrijd van dit seizoen is. Daarnaast is ook gekeken naar de eigen aanwezigheid van de clubs op social media. Welke club heeft het grootste bereik en de grootste aanhang op social media? De resultaten van deze uitgebreide analyse naar de 'online buzz' rondom Ajax, FC Twente, AZ, PSV en Feyenoord vindt u in onderstaande infographic. De resultaten van dit onderzoek zijn tevens gepubliceerd in de Spits (17/4).

Infographic eredivisieclubs op social media

Gerben Lievers
Founder bij Ubari

Gerben Lievers (1986) is op zijn 16e levensjaar internet-ondernemer van het eerste uur. Als verandermanager kwam Gerben in 2010 aan het roer van het destijds in zwaar weer verkerend familiebedrijf en transformeerde het tot het snelst groeiende online marketing bureau van Nederland. Met zijn bedrijf, online marketing bureau Team Nijhuis, liet hij met zijn team van 42 experts in het afgelopen decennium honderden bedrijven succesvol groeien met digitale marketing. De filosofie is simpel: als klanten groeien, groeit het bureau zelf ook. Team Nijhuis won de afgelopen jaren diverse prominente awards als erkenning voor het vakmanschap, extreme groei en succesvol ondernemerschap (o.a. Deloitte Technology Fast50 4x, FD Gazellen 2x), Google Premier Partner Top 3% EMEA en volgens onafhankelijk onderzoek van Fonk magazine nummer 2 digital agency van Nederland. Gerben kent het digitale marketing landschap als geen ander en gelooft in het volledig delen van zijn kennis. Hij is veelgevraagd spreker en bekend van diverse media-optredens, interviews en vakpublicaties. Meer leads, omzet en naamsbekendheid? Ontdek de gratis Google Quickscan van Team Nijhuis.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!