Duits bedrijf schrijft software om popup blockers te omzeilen

30 april 2004, 06:36

Het Duitse softwarebedrijf Falk eSolutions heeft een tool ontwikkeld die popup blockers detecteert en uitschakelt. Voor adverteerders komt het blokkeren van popups neer op een verlies aan inkomsten, aangezien zij in dat geval in feite voor niets betalen.

Informatici hebben nu dus een manier gevonden om popups te omzeilen. Het gaat als volgt: als een popup blocker wordt gedetecteerd dan wordt de advertentie die origineel als popup naar de gebruiker zou worden gestuurd, omgezet naar een ‘floating ad’ die bovenop de tekst van een webpagina ligt. Volgens analisten gebruikt op dit moment 20% van de consumenten een blocker. Meestal worden die mee ingestalleerd via een van de vele toolbars of browsers die in omloop zijn. Pas als Microsoft z’n browser in de toekomst ook uitrust met een blocker, zullen op termijn nog veel meer mensen bewust of onbewust popups weigeren.

Bron:

http://biz.yahoo.com/

Via:

http://www.webfactor.be/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!