De blog van Tirza

22 augustus 2006, 08:57

Weblogger en schrijver Walter van de Berg had de primeur. Het weblog van Tirza is bedoeld om het nieuwe boek van Grunberg te promoten. Binnen een half uur na zijn onthulling haalde hij deze op verzoek weer van zijn site, maar toen het eenmaal uitgelekt was en in de traditionele media dreigde te komen, poste hij het bericht alsnog.

Voor zover ik weet is Grunberg hiermee de eerste Nederlandse romanschrijver die een van zijn personages een weblog geeft, een goed geschreven weblog bovendien, dat op het eerste gezicht echt lijkt (misschien zelfs iets te echt), met echt commentaar, een blogroll en feedburner stats.

Walter van den Berg weet te vertellen dat Grunberg zelf het weblog niet volschrijft, maar wie het voor hem doet, is vooralsnog onduidelijk. In de HTML-bron is wel te zien dat het design van de hand van Ramon Stoppelenburg is, weblogger en schrijver (ook bij uitgeverij Nijgh).

De loopbaan van Richard Osinga (1971) is ongewoon en afwisselend: hij was diplomaat in Noord-Afrika, eigenaar van start-ups in Silicon Valley en Berlijn en ondernemer in de zorg. Hij is oprichter van world66.com, triposo, was lange tijd creatief directeur van Oberon en is nu een van de mede oprichters van Alii.care, een platform voor medisch specialisten om protocollen op een betere manier up to date te houden.

Categorie
Tags

3 Reacties

  loket

  help me even, waar gaat deze post over?


  22 augustus 2006 om 16:47
  Dr.D

  Toch blijft de persiflage beter. (Zo zeer dat Walter tijdelijk stopte!)

  vandenb.blogspot


  22 augustus 2006 om 17:40
  victor

  stoppelenburg is beter bekend als de jongen achter letmestayforaday.com


  23 augustus 2006 om 07:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!