De week op social: YouTube TV, een raketknop op Facebook en betere leadgeneratie op LinkedIn

8 april 2017, 07:00

Welkom bij een nieuwe editie van deze wekelijkse rubriek waarin ik je op de hoogte houd van de laatste ontwikkelingen in social media met het nieuws dat de afgelopen week opviel.

Met deze week: YouTube lanceert YouTube TV en YouTube Go (offline videoapp), Twitter introduceert nieuwe default profielfoto, Twitter biedt bedrijven mogelijkheid om hun locatie te delen en op te vragen, Facebook rolt splitscreen feature voor livevideo uit, Facebook test raketknop met nieuwe nieuwsstroom in de mobiele app, LinkedIn introduceert formulieren voor leadgeneratie in gesponsorde berichten en YouTube schroeft grens voor partnerprogramma op naar 10k views.

YouTube lanceert YouTube TV

In februari aangekondigd en nu beperkt beschikbaar: YouTube TV.

YouTube TV kost $35 per maand en biedt zes mensen toegang tot meer dan 50 netwerken, Live TV streaming via ABC, CBS, FOX, NBC en populaire kabelnetwerken, onbeperkte Cloud DVR opslag en toegangkelijkheid via al je devices.

De nieuwe betaalde televesieservice van YouTube is momenteel beschikbaar in grote steden als New York, Los Angeles, San Francisco Bay Area, Chicago en Philadelphia en zal naar verwachting binnenkort op meer plaatsen beschikbaar zijn. Wanneer de service wordt uitgerold buiten de Verenigde Staten is nog niet bekend.

Bron: TheNextWeb

YouTube lanceert YouTube Go: de eerste offline videoapp

Na ruim een jaar ontwikkeling lanceert YouTube nu een nieuwe offline videoapp voor een markt met geen of slechte internetverbindingen: India.

YouTube Go app voor India

Gebruikers kunnen een specifieke resolutie kiezen als ze hun video’s opslaan of streamen om video’s bij een slechte verbinding sneller te downloaden. En via een thumbnailfoto kun je een preview bekijken van de video zodat je snel een idee hebt van de video zonder hem eerst af te spelen. En mochten gebruikers geen data meer hebben, dan kunnen vrienden in de buurt video’s delen, zelfs zonder internetverbinding.

Bron: VentureBeat

Twitter introduceert nieuwe default profielfoto voor pas aangemaakte accounts

Twitter default profielfoto

In de afgelopen zeven jaar kreeg iedereen die een Twitteraccount aanmaakte een ‘ei’ als default profielfoto. Het ‘ei-icoon’ was een leuke verwijzing naar de broedfase die uiteindelijk leidt tot een vogel, het symbool van Twitter. Er zijn drie redenen voor de introductie van een nieuwe default profielfoto:

  1. Het logo dient zelfexpressie uit te drukken van de Twitter community. Twitter verwacht dat de nieuwe profielfoto daartoe meer uitnodigt.
  2. De nieuwe default profielfoto zal volgens Twitter meer mensen aanzetten om die te vervangen door hun echte profielfoto.
  3. Het doorbreken van de negatieve associatie tussen de ei-profielfoto en het lastigvallen van andere gebruikers. Spammers maken vaak gebruik van de ei-profielfoto. Die associatie wil Twitter nu beëindigen.

Mocht je je mening willen geven over deze nieuwe startprofielfoto, dan kan dat via een Tweet naar @design.

Bron: Twitter

Twitter biedt bedrijven mogelijkheid om hun locatie te delen en op te vragen

Met het oog op het verbeteren van klantervaringen heeft Twitter onlangs een serie features toegevoegd voor directe communicatie met bedrijven via een medewerker of een bot. Zo is er de snelle reactie, de automatische welkomstboodschap en de mogelijkheid om een link voor het sturen van een DM bericht toe te voegen aan een tweet. Deze week introduceert Twitter een nieuwe feature: de mogelijkheid voor bedrijven om hun locatie te delen via een DM of de locatie van iemand in de buurt op te vragen.

Twitter locatie feature

Bedrijven dienen iemand eerst te vragen om hun locatie te delen. Je kunt ervoor kiezen het verzoek te negeren of een plaatsnaam uit een lijst te selecteren, ongeacht of je daar fysiek aanwezig bent. Met deze locatie feature kunnen bots bijvoorbeeld automatisch aangeven waar de dichtsbijzijnde winkel is, zodra iemand zijn locatie deelt via een direct bericht.

De direct bericht API is momenteel in een privé beta test. Mocht je interesse hebben in deze nieuwe locatie feature, dan kun je dat hier aangeven.

Bron: Twitter

Facebook rolt splitscreen feature voor livevideo uit

Met Facebook Live kun je kijkers in realtime meenemen in je verhaal. En met de splitscreen feature gaat dat nu nog een stap verder. Deze week kregen diverse Facebook livevideo gebruikers er namelijk een nieuwe feature bij: de mogelijkheid om een gast uit te nodigen voor je live uitzending.

Volgens ingewijden is deze feature momenteel alleen beschikbaar voor iOS op mobiel en alleen voor gebruikers met een mentions-account. Zodra iemand je uitnodiging accepteert, splitst Facebook het scherm en toont twee beelden met aan de ene zijde de host van de livevideo en aan de andere kant de gast. De splitscreen optie is voor zover bekend nog niet uitgerold naar bedrijvenpagina’s.

Bron: SocialMediaExaminer

Facebook test raketknop met nieuwe nieuwsstroom in de mobiele app

Facebook test momenteel een nieuwe tweede nieuwsstroom die toegankelijk is via een raketicoon in de mobiele app. Volgens een woordvoerder van Facebook gaat het om een wereldwijde test.

We are testing a complementary feed of popular articles, videos, and photos, customized for each person based on content that might be interesting to them. We’ve heard from people that they want an easy way to explore new content they haven’t connected with yet.

Momenteel heb je geen controle over de inhoud van de tweede nieuwsstroom en is het een selectie van content die ook in je reguliere nieuwsstroom verschijnt. Het raketicoon blijkt bij sommige gebruikers een paar dagen zichtbaar te zijn in de Facebook app om vervolgens weer te verdwijnen. Het is afwachten of dit een blijvertje is of niet. Zodra Facebook voldoende data heeft, zal dat snel duidelijk worden.

Bron: TheNextWeb

LinkedIn introduceert leadgeneratieformulieren in gesponsorde berichten

Facebook had het al en LinkedIn introduceert het deze week: het leadgeneratieformulier dat automatisch iemands profieldata inleest zodra iemand klikt op het gesponsorde bericht om interesse in meer informatie aan te geven. Deze leadgeneratie-advertenties helpen marketeers om gekwalificeerde leads te genereren. Wat deze leadgeneratieformulieren uniek maakt, is dat ze speciaal zijn ontwikkeld voor het gebruik op smartphones.

“Given that 80 percent of member engagement with Sponsored Content happens on smartphones, we are confident that a mobile-first approach to Lead Gen Forms will offer advertisers the best results,” said Divye Khilnani, a group product manager at LinkedIn.

Bron: LinkedIn

YouTube schroeft grens voor partnerprogramma op naar 10k views

In 2007 startte YouTube met het YouTube partnerprogramma. Als YouTube-partner kun je advertentie-inkomsten genereren met je video’s. Volgens YouTube maken sommige videomakers misbruik van dit verdienmodel door het publiceren van andermans originele content met als doel geld te verdienen. Om de kwaliteit van videocontent te waarborgen, schroeft YouTube de grens voor toegang tot het partnerprogramma op naar minimaal 10k lifetime views voor het YouTube-kanaal. Zodra een kanaal 10k views heeft bereikt, zal YouTube het kanaal reviewen om te kijken of de content aan alle richtlijnen voldoet.

Bron: YouTube

Juan Felix is marketing en sales consultant en eigenaar van marketing bureau Felix Marketing Advies. Juan heeft ruim 20 jaar ervaring als adviseur voor ondernemers en marketeers in diverse sectoren, zoals gezondheidszorg, retail, automotive, media en telecommunicatie. Zijn uitgangspunt is steeds "hoe kun je het vertrouwen van je klanten winnen en vasthouden". Social media marketing speelt daarbij een prominente rol. Sinds 5 jaar werkt Juan voor gerenommeerde Amerikaanse bedrijven in de social media industrie. Zijn professionele marketing en sales kennis zet hij tevens in voor het succes van Nederlandse ondernemers.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!