De week op social: Facebook wijzigt zichtbaarheid video, Instagram live wereldwijd uitgerold

28 januari 2017, 08:30

Welkom bij een nieuwe editie van deze wekelijkse rubriek waarin ik je op de hoogte houd van de laatste ontwikkelingen in social media met de nieuwsitems die de afgelopen week opvielen.

Facebook wijzigt nieuwsstroom voor video’s die langer bekeken zijn

Facebook filtert de posts die je ziet in je nieuwsstroom. Zonder filter zou elke gebruiker gemiddeld 1500 berichten per dag ontvangen en dat is te veel van het goede. Tot nu toe kregen videoberichten voorrang in de nieuwsstroom als er veel interactie was en de video live was of niet. In het nieuwe videoalgorithme kijkt Facebook naar hoe lang je de video hebt bekeken, naast de andere criteria als leuk vinden, reacties en delen.

Door het percentage ‘bekeken’ vast te stellen, houdt Facebook rekening met de lengte van je video. Een video van tien minuten die zes minuten is bekeken, krijgt voorrang boven tien seconden kijken naar een clip van negentig seconden. Volgens Facebook kan het platform zo meer relevante videocontent tonen in je nieuwsstroom. En hoe meer video je kijkt op Facebook, des te meer videocontent verschijnt in je nieuwsstroom.

Bron: The Next Web

Facebook test advertenties in Messenger

Facebook is gestart met het testen van advertenties in haar berichtenapp ‘Messenger’. Volgens Facebook gaat het om een kleine test in Thailand en Australië. De advertenties, met foto, titel en tekst, verschijnen op de startpagina onder de meest recente berichten. Volgens Messenger’s Product Manager Eddie Zhang, zijn bedrijven erg enthousiast over het potentieel van de berichtenapp om klanten te bereiken en sales te genereren. Zhang belooft dat de advertenties niet zullen verschijnen in persoonlijke berichten.

Lees voor meer informatie ook het nieuwsartikel Facebook experimenteert met advertenties in Messenger op Marketingfacts.

Bron: TechCrunch

Instagram rolt live video wereldwijd uit

Eindelijk is het zover: Instagram rolt de komende weken live video wereldwijd uit. Om live stories te starten op Instagram swipe je naar rechts in je nieuwsstroom. Klik vervolgens op de liveknop onder de cameraknop om live te gaan. Je volgers ontvangen een melding dat je live bent en zodra je stopt met uitzenden verdwijnt de livevideo van je app. Een unieke tool voor marketeers om de aandacht van hun publiek te winnen op het moment dat het ertoe doet. Zeker nu Instagram een algoritme gebruikt om berichten te filteren uit de nieuwsstroom.

Bron: Instagram

Twitter introduceert the Explore-tab

Twitter wil het haar gebruikers makkelijker maken om relevante content te ontdekken. Zo kun je via trends ontdekken waar mensen nu over praten op Twitter, toont Moments je belangrijke gebeurtenissen en kun je zoeken op Twitter met zoekwoorden. Het vraagt wel wat navigatie om de knoppen te vinden op Twitter. Daarom voegt Twitter trends, Moments, zoeken en de beste live video samen binnen de nieuwe Explore-tab. Twitter rolt Explore deze week uit op iOS en in de komende weken op Android. Zorg dat je de laatste versie van je app hebt om Explore te ontdekken.

Bron: Twitter

Twitter toont je je BFF-tweet

TechCrunch meldt dat Twitter een nieuwe feature test om persoonlijke Tweets te traceren van je BFF-volgers. De feature zorgt ervoor dat je bij openen van je Twitter nieuwsstroom een nieuw scherm ziet met Tweets van je ‘beste vriend’ op Twitter. De feature lijkt erg op het ‘In Case You Missed It…’ bericht dat je ziet als je Twitter weer na een tijd opent.

Als je die optie kiest zie je Tweets van volgers met wie je regelmatiger contact hebt op Twitter. En net als bij de ‘In Case You Missed It’-optie, kun je de BFF Tweetsknop negeren en daarmee een signaal afgeven aan Twitter dat je geen interesse hebt in deze content. Twitter heeft volgens TechCrunch aangegeven dat de test binnenkort start met een selecte groep gebruikers van iOS, Android en de webversie.

Bron: TechCrunch

Facebook introduceert nieuwe Privacy Basics

Facebook heeft er baat bij dat gebruikers zich veilig voelen op het platform. Met de lancering van de nieuwe ‘Privacy Basics’ wil Facebook het eenvoudiger maken om je privacyinstellingen aan te passen aan je wensen. Naast verbetering van functionaliteit om je privacy en veiligheid te borgen, biedt Privacy Basics meer informatie en inzicht op basis van de meestgestelde vragen binnen dit thema. Onderaan de pagina staat de knop voor een privacycheckup.

Bron: Facebook

Facebook test Stories bovenaan nieuwsstroom

Deze week lanceerde Facebook Stories in Ierland voor iOS en Android, met de intentie om deze gekloonde Snapchat-feature uit te rollen in meer landen. Met deze storie-feature kun je foto’s en video’s delen die 24 uur later weer verdwijnen. De kleine cirkels met profielfoto’s van je vrienden verschijnen, net als op Instagram, bovenaan de Facebook-app, dus je kunt ze niet missen. Nu alleen wachten op de uitrol naar Nederland.

Bron: TechCrunch

Juan Felix is marketing en sales consultant en eigenaar van marketing bureau Felix Marketing Advies. Juan heeft ruim 20 jaar ervaring als adviseur voor ondernemers en marketeers in diverse sectoren, zoals gezondheidszorg, retail, automotive, media en telecommunicatie. Zijn uitgangspunt is steeds "hoe kun je het vertrouwen van je klanten winnen en vasthouden". Social media marketing speelt daarbij een prominente rol. Sinds 5 jaar werkt Juan voor gerenommeerde Amerikaanse bedrijven in de social media industrie. Zijn professionele marketing en sales kennis zet hij tevens in voor het succes van Nederlandse ondernemers.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!