De trend van online-videoadvertising: verschuiving van tv naar online

3 oktober 2013, 08:29

Age Sluis van Spil Games over trends in automated trading en video-advertising

In een onderlinge samenwerking gaan Spil Games en Marketingfacts in een serie van 5 video-interviews in op de kracht van gaming als advertisingplatform. Age Sluis, director advertising Europe bij Spil Games, bespreekt dit keer een aantal trends in online advertising, zoals de transitie naar 'automated'.

In opdracht van Spil Games achterhaalt Marketingfacts in een serie van 5 video-interviews de kracht van games voor adverteerders.

Eerder besprak Oscar Diele het profiel van de gamers bij Spil Games.

Age beschrijft hoe automated trading een vlucht heeft genomen binnen Spil Games en is vooral waardevol door de enorme aantallen bezoekers die het trekt op de diverse websites. Dat maakt hun spelplatforms een goede optie voor brand advertising, zeker als de diverse advertentievormen – floor-ads, advergames, homepage-takeovers – worden gecombineerd.

Een belangrijke trend die Age bespreekt, en een van de weinige die echt wereldwijd geldt, is video-advertising. In steeds grotere mate stromen advertentiebestedingen van tv naar online. En ook al komt er niemand naar de site om advertenties te kijken, de bezoekers van Spil Games begrijpen de trade-off tussen gratis spellen spelen en advertenties. En de clickthrough-rates zijn ernaar.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!