Croky mikt op mediarel met reclame op het randje

4 mei 2005, 05:53

Croky mikt op mediarel met reclame op het randjeBarend, Van Dorp en Jan Mulder zijn boos op chipsmerk Croky, dat hen in zijn nieuwste reclame laat figureren. Dagblad van het Noorden meldt dat de Groningse striptekenaar Michiel Hoving hen het bloed onder de nagels vandaan heeft gehaald. In het getekende spotje, onderdeel van een campagne die is ontwikkeld door reclamebureau Colonel Parker, vertelt de papagaai Croky “aan tafel” bij Barend en Van Dorp over de terugkeer van het chipsmerk. Hierop schiet Jan Mulder uit zijn slof met de opmerking “Maar dit is gewoon reclame! Bah!”. De papagaai antwoord daarop, verwijzend naar Mulders eigen optreden in diverse reclamespots, “Daar ben je zelf toch ook niet vies van?”

De drie presentatoren hebben een advocaat in de arm genomen. In de eerste Croky-reclame was Philip Freriks te zien als nieuwslezer. Niet bekend is hoe hij reageerde. (Via Fok!)

Categorie
Tags

7 Reacties

  Blue

  Nou… betere reclame kun je niet krijgen lijkt me.


  4 mei 2005 om 06:26
  Martin

  En dit alles uitgevoerd door de underground animator Hoving (www.hoving.com), wiens animaties over “dead rat” over de hele wereld gingen, een jaar of 4 terug.


  4 mei 2005 om 09:13
  Annet de Graaf

  Geweldig is ie!


  4 mei 2005 om 09:26
  kees

  Croky is toch maar weer teruggekomen met dat vogeltje, geeft toch extra flair aan het merk.


  4 mei 2005 om 16:57
  Yuri

  Geweldig deze commercials! Hiermee pakken ze zeker een stukje marktaandeel terug. Enig wat mij rest te zeggen… wanneer kunnen we de volgende commercial verwachten 😉


  8 november 2005 om 09:39
  Sjourd Janssen

  Heb maar een ding te zeggen:

  De tegenwoordige chips zijn veel te zout, er mag best de helft van af…………..recent3


  7 augustus 2015 om 21:03

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!