Coolblue uitgeroepen tot beste webwinkel van Nederland

Coolblue uitgeroepen tot beste webwinkel van Nederland

Gisteravond is tijdens de Nationale Thuiswinkel Awards 2012 Coolblue uitgeroepen als beste webwinkel van Nederland. Greetz werd uitgeroepen tot Beste Mobiele Webwinkel. Ook Chocostar (Beste Startende Webwinkel) en Intrastores.com (Cross Border E-Commerce Award) vielen in de prijzen. Naast de vakprijzen, zijn binnen 20 sectoren de beste webwinkels benoemd. Twee jaar eerder won Coolblue dezelfde prijs ook al. Daarnaast viel de webwinkel eerder deze maand ook al in de prijzen als winkel die het slimste met haar business intelligence omspringt.

Directeur Pieter Zwart laat weten apetrots te zijn: “Het winnen van de Vakprijs voor Beste Webwinkel zien we als een bevestiging van het werk dat we met 281 Coolblue’ers verzetten. Maar misschien zijn de publieksprijzen nog wel mooier: uiteindelijk zijn het de stemmen van consumenten die tellen.” Coolblue hecht veel waarde aan klantenservice en is via diverse kanalen tot half 22.30 bereikbaar. “We willen klanten niet zomaar tevreden maken, maar hun verwachtingen overtreffen. ‘Verwonderen’, noemen we dat zelf.  En daar werken we bij Coolblue hard aan volgens ons motto: elke dag een beetje beter. Het is geweldig als je daarvoor beloond wordt met deze awards.”, aldus Pieter Zwart.

Succes Nederlandse webwinkels

Het succes van de webwinkels in Nederland vertaalt zich volgens voorzitter Ed Nijpels in goede financiele cijfers. Die cijfers maakte Thuiswinkel.org vorige week bekend in de Thuiswinkel Markt Monitor. Nijpels: “In 2011 is de omzet van webwinkels weer toegenomen, ondanks de economische tegenwind. Consumenten hebben de weg naar de online shop definitief weten te vinden, dat blijkt wel uit het feit dat mensen die online kopen ook meer bestellingen per jaar hebben gedaan.”

Winnaars publieksprijzen XL per categorie

Q&A Research & Consultancy voerde in opdracht van de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards het onafhankelijke consumentenonderzoek uit. Op basis hiervan kwamen in 20 categorieën winnaars van de Publieksprijzen XL uit de bus. Eerder deze maand werden de Awards voor de Publieksprijzen XS uitgereikt.

Baby en kind: simplycolors.nl
Boeken en tijdschriften: bol.com
Computer hard- en software: 123inkt.nl
Consumenten elektronica: coolblue.nl
Dieren en tuin: agradi.nl
Damesmode: wehkamp.nl
Films, games en muziek: bol.com
Financiële diensten: paypal.nl
Herenmode: neckermann.com
Hobby en cadeau: greetz.nl
Lingerie en ondermode: vente-exclusive.com
Persoonlijke verzorging en levensmiddelen: yvesrocher.nl
Reizen en vrije tijd: vakantieveilingen.nl
Schoenen: omoda.nl
Speelgoed: bol.com
Sport: futurumshop.nl
Telecom: coolblue.nl
Vergelijkingssites: zoover.nl
Warenhuizen: bol.com
Wonen: wehkamp.nl

Vanuit Marketingfacts willen we alle winnaars feliciteren! Verliezers niet getreurd, gebruik deze kennis om volgens jaar te rocken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Terecht, Coolblue is echt by far de beste webwinkel van Nederland. Niet de goedkoopste, wel de beste. Dat toont maar weer eens aan dat alleen op prijs concurreren niet altijd lonend hoeft te zijn! Gelukkig maar.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.