Blogkaping…

2 november 2005, 08:44

Mediaweblog, ??n van mijn meest gewaardeerde me(de)diabloggers leek al enige dagen van de aardbodem verdwenen. Sinds eergisteren werd het domein echter geclaimd door iemand waarvan ik me afvroeg wat zijn of haar werkelijke motief zou zijn. Het leek erop dat het log nog wat wordt bijgehouden maar was hier sprake van een plan? Werd Jos, de weblogger in kwestie gebruuskeerd of heeft hij er het bijltje bij neer gegooid. Kortom is dit een geval van weblogmoeheid of webterrorisme?

Het laatste naar alle waarschijnlijkheid want inmiddels blijkt dat de eigendomsrechten op weblog domeinnamen in ieder geval bij blogspot.com slecht geregeld zijn. Deze kunnen blijkbaar na twee jaar intensief gebruik nog door derden geclaimd worden. Maar hoe zit dat eigenlijk bij andere weblog aanbieders zoals bijvoorbeeld web-log en punt.nl? Kan zo maar iemand willekeurig zeg maar medianieuws.web-log.nl claimen?

Anyway, op de nieuwe(!) weblog van Medialog is deze tekst leesbaar. Staaltje onvervalst blogkapen. ..

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Len

  Is mij net ook gebeurd door een verkeerde afhandeling van de hosting firma.

  Mijn nieuwe hosting firma was te laat bij het oppikken van de domeinnaam, en 40 dagen later was het in handen van iemand anders die er duidelijk wat geld mee wilde verdienen.

  Tja, website opgegeven en op nieuw begonnen. Kan je nix tegen doen.


  2 november 2005 om 11:53
  henkjan (punt.nl)

  @ Len.

  Duidelijk maar hier gaat het volgens mij vooral over organisaties die veelal gratis subdomeinen verstrekken. En de vraag daarbij is wat zijn je rechten ?


  2 november 2005 om 12:43
  Tobias

  Alles is in iedergeval weer op zijn pootjes terecht gekomen, zo zie ik op Medialog.


  2 november 2005 om 16:58

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!