Autobytel lanceert video advertising

15 december 2004, 14:30

Autobytel.com biedt sinds kort op al haar autosites video advertising. Na het laden van de site wordt direct een videofilmpje afgespeeld inclusief geluid met clickmogelijkheid naar de adverteerder. “If someone comes to our site and they see this ad and the page views related to that brand go up almost immediately”, aldus Andrew Donchak van Autobytel.

Persoonlijk vind ik dergelijke vormen van adverteren hoogst irritant en ook menig usabilityonderzoek toont dit aan. Bij terugkomst op de homepage in dezelfde browsersessie wordt het filmpje gewoon nogmaals getoond, hetgeen middels een cookie toch voorkomen kan worden.

John Boyd, manager Platform Reseach van Yahoo! gaf in november in Amsterdam tijdens de sessie ‘Ads that work on the web’ van de User Experience 2004 bijeenkomst aan, dat de factor control voor gebruikers op internet van hoog belang is. Het automatisch starten van advertenties geeft gebruikers het gevoel de controle te verliezen. Yahoo! past dergelijk vormen van adverteren dan ook alleen selectief toe in de movie-sectie, omdat gebruikers dan in de juiste mood zitten voor dergelijke advertentievormen. Persoonlijk denk ik niet dat de bezoeker van autobytel in de mood is voor een automatisch startende autocommercial met geluid, maar de tijd zal het leren.

Via: Clickz

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

2 Reacties

  czeren

  de link autobytel.com mist de p in http 🙂


  15 december 2004 om 17:26
  evroekel

  Aangepast! Bedankt.


  15 december 2004 om 17:30

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!