Amsterdam krijgt grootste billboard van Europa.

23 mei 2005, 10:43

Na een hevige juridische strijd van drie en een half jaar tussen het Amsterdamse stadsdeel Centrum en Explore Vision Group (EVG) is het grootste billboard van Europa een feit aan het worden. Pal boven discotheek Escape in Amsterdam komt een billboard met een oppervlakte van 114 vierkante meter. Hoeveel het EVG betaalt voor plaatsing van het scherm wil directeur Roest niet zeggen, maar de investering zou in drie jaar terugverdiend kunnen worden. (via: Emerce)

EVG zal het scherm niet zelf exploiteren, het zoekt daarvoor nog een partij. Die mag dan ook de prijs voor de commercials bepalen. Veertig procent van de zendtijd moet worden gebruikt voor algemene en charitatieve doeleinden, zo is bepaald. De overige zestig procent mag voor commerci?le doeleinden gebruikt worden. Roest hoopt op eenzelfde exposure als de lichtgevende schermen op Time Square in New York, waar adverteerders tonnen betalen omdat de billboards voortdurend op foto?s in tijdschriften terechtkomen, en in televisieuitzendingen over de hele wereld.

Eerder deze maand had Adage een artikel over de billboards op Times Square inclusief een tabel met de bijbehorende prijzen varierend van $65.000 tot $350.000 per maand.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!