Advertorial: ‘Mobiles for Good’-challenge’ en de rol van mobiele technologie in de zorgsector

13 juni 2012, 05:18

Vodafone Foundation investeert 120.000 euro in de drie beste ideeën

De zorgsector heeft een -op z'n zachtst gezegd- moeizame relatie met nieuwe technologie. Terwijl de ziekenhuizen vol staan met de meest geavanceerde medische apparatuur, verloopt de implementatie van nieuwe technologieën die gericht zijn op persoonlijke communicatie in de zorg veel minder vlekkeloos. Denk alleen al aan het elektronisch patiëntendossier (EPD).

Des te meer reden voor de Vodafone Foundation en Waag Society om een zoektocht uit te zetten naar de beste ideeën voor het inzetten van mobiele technologie om gezondheidszorg en welzijn te verbeteren. Vandaar dat zij onlangs startten met de Mobiles for Good Challenge. De drie beste ideeën ontvangen elk een prijs van 40.000 euro, kantoorruimte in Amsterdam en professionele begeleiding om hun concept versneld op de markt te kunnen brengen.

Vodafone organiseerde al eerder grote competities voor mobiele internetondernemingen, zoals de Mobile Clicks award. Rob Shuter, CEO bij Vodafone Nederland en juryvoorzitter van de ‘Mobiles for Good’-wedstrijd: “Eenvoudige toegang tot betaalbare gezondheidszorg is een fundamenteel mensenrecht. Wij geloven dat mobiele technologie een unieke rol kan spelen in de gezondheidszorg en zijn op zoek naar slimme ideeën om hier aan bij te dragen.”

Jury en beoordelingscriteria

Na een voorselectie presenteren zes finalisten op het PICNIC Festival in Amsterdam op 18 september 2012 hun concept in een live ‘pitchronde’ aan de jury. Daarbij is het de bedoeling dat zij een werkend prototype tonen dat getest kan worden. Direct daarna worden de drie winnaars bekendgemaakt door de jury, bestaand uit:

  • Louise Gunning, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.

  • Patrick de Zeeuw, medeoprichter en board member Startupbootcamp International;

  • Rob Shuter, Chief Executive Officer bij Vodafone Nederland;

  • Marleen Stikker, Chief Executive Officer Waag Society en bestuursvoorzitter PICNIC;

Naast het werkende prototype zijn de beoordelingscriteria voor de Mobiles for Good Challenge de sociale impact voor patiënten, de technische, operationele en economische haalbaarheid, innovatie, creativiteit en originaliteit en de professionaliteit van de kandidaten (ervaring, kennis, vaardigheden en netwerk).

Meer informatie en aanmelding

Kijk voor meer informatie over de Mobiles for Good Challenge of om je aan te melden op www.mobilesforgood.nl. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws, volg dan onze tweets via de hashtag #mobilesforgood.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!