56% van de Nederlanders bezit smartphone

13 juli 2012, 12:39

Het smartphonebezit is in het eerste kwartaal van 2012 met 4% gegroeid ten opzichte van eind 2011. Op dit moment bezit 56% van de Nederlanders een smartphone, in Q4 2011 was dit nog 52%. Dat blijkt uit het “Dutch Mobile Consumer” onderzoek van Telecompaper (N=17.000).

Samsung versterkt marktleiderschap

Samsung heeft z'n positie in de Nederlandse smartphonemarkt verder versterkt. 35% van de smartphonebezitters heeft een Samsung. Een half jaar terug was dit nog 30%, toen de Zuid-Koreaanse fabrikant het stokje overnam van Nokia. De Finnen zijn inmiddels teruggezakt naar 25%. Naast Samsung verloor Nokia marktaandeel aan Apple, dat inmiddels een marktaandeel van 10% heeft.

Het gebruik van SMS is in kwartaal 1 verder afgenomen. In kwartaal 1 verstuurde de Nederlandse consument gemiddeld 44 smsjes per maand. De daling is met name sterk onder Apple en HTC gebruikers. Desalniettemin blijft SMS de meest populaire feature. 88% van de consumenten maakt gebruiker van SMS.

Deze en meer cijfers kun je vinden in het Marketingfacts Stats Dashboard. Daar vind je de laatste cijfers & statistieken over online marketing, die continu worden bijgewerkt.

Afbeelding: William Hook (cc)

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!