5 manieren waarop je met je corporate blog meer conversie haalt

25 maart 2014, 06:19

Veel bedrijven zetten een bedrijfsblog in vanuit het oogpunt van contentmarketing en in de hoop (nieuwe) klanten te werven. Maar een bezoeker vanuit bijvoorbeeld Google is niet gelijk klant. Hierbij 5 tips die de bezoekers van je blog een zet in de richting van de kassa geven.

Longtail

De toegevoegde waarde van een blog zit ‘m vooral in de longtail. Dat wil zeggen dat populaire artikelen voor een langere periode voor een steady aantal bezoekers kunnen zorgen. Er wordt nog steeds veel gezocht via Google en je hebt kans dat – zeker bij niche-onderwerpen – jouw blogbijdragen goed gevonden worden.

Leuk, dan heb je op lange termijn uiteindelijk succes. Je blog wordt gevonden, maar daarmee heb je nog niet meteen, nu, klanten. Deze mensen zijn geïnteresseerd in je onderwerp, maar niet in je merk of product. Een nieuwe uitdaging. Heb je eindelijk tienduizenden longtail-bezoekers, weigeren ze te converteren…

Het ligt er natuurlijk maar aan hoe die klanten op je blog komen. Stel: iemand zoekt op ‘goedkope leningen’ en jouw verhaal staat in de top 5 van Google. Je bezoeker komt op je blog, leest je verhaal en … is weer weg.

En daarmee is ook de grote uitdaging van corporate bloggen genoemd. Goede content trekt ontzettend veel bezoek, maar de weg naar conversie is dan nog ontzettend lang.

5 tips voor meer conversie

Hier zijn 5 punten die je direct kunt aanpakken om je bezoekers van je blog meer richting conversie te verleiden

1. Weet je bezoeker bij wie hij op bezoek komt?

Voor de bezoeker was de content die je hem aanbood relevant, maar hadden we deze nieuwe bezoeker gezegd op wat voor blog hij landde? Dat wij die leningen ook verkopen en dat hij bij vragen ook gerust bij ons terecht kan? Dit is van enorm belang. Verwelkom nieuwe bezoekers met alle egards zonder dat je ze daarmee teveel afleidt van hun doel.

2. Vertel je je bezoeker hoe hij zich kan abonneren op je nieuwsbrief of je Facebook kan liken?

Uitdaging 2 voor corporate bloggers is dan ook stickiness. Hoe zorg je ervoor dat je bezoekers bij hun eerste bezoek hun e-mailadres achterlaten? Of later nog eens terugkomen?

Want zo simpel is het. Marketing is net daten en we gaan niet zoenen voordat we ons aan elkaar hebben voorgesteld. Om iemand die ‘anoniem’ je blog bezoekt meteen te laten converteren, heb je óf enorme low-interest producten óf zulke kwalitatief sterke producten nodig dat alle regels rondom kennismaken overboord worden gegooid. De meeste merken zullen echter flink hun best moeten doen voor de eerste zoen.

3. Verleid je bezoek met waardevolle informatie

Niemand geeft vrijwillig zijn e-mailadres. We waren op zoek naar de eerste zoen. Dus moeten we wel verleiden. Online verleiden whitepapers enorm. Ik bied jouw waarde in de vorm van content, in ruil daarvoor ontvang ik de waarde van jouw e-mailadres. Een slimme manier om je bezoekers te leren kennen.

4. Stem je blogs af op je customer journey

Stel: ik heb een blog over leningen. Op het moment dat iemand zoekt op ‘leenbedrag berekenen’ weet ik dat deze persoon op zoek is naar het bedrag dat hij maximaal kan lenen. Ik weet alles van lenen, dus ook dat deze vraag doorgaans in het begin van de customer journey speelt.

Je kunt hierop je content aanpassen. Deze persoon ga je niet verleiden om een product direct af te sluiten, zover was hij nog niet in de journey, maar wellicht kun je hem wel naar de snelle premieberekening sturen en hem verleiden deze berekening op te slaan? Probeer bij iedere blog die je schrijft te bedenken wie dit soort vragen stelt. Iemand die aan het begin van de customer journey staat? Of iemand die op het punt staat een product af te sluiten?

Pas hierop je content, maar ook je dienstverlening aan. Een vriendelijke chatoptie naast een blog is zo aangeboden toch?

5. Blijf wel een spitse en relaxte blogger

Eén ding moet je je als corporate blogger goed aanleren. Blijf spits en relaxed.

Spits met de keuzes voor uitdagende onderwerpen die discussies, likes of shares stimuleren. Relaxt in de stijl waarop je je publiek toespreekt. Formele en droge taal is uit den boze. Je moet je lezers vermaken. Van een gortdroge productuitleg is nog nooit iemand blij geworden.

Spits en tegelijk relaxt zijn is ook meteen de grote uitdaging voor bedrijven. Veel bedrijven willen niet ‘spits’ zijn (straks gaan klanten ons product opzeggen) en ‘relaxt’ komt echt niet voor in de huisstijl.

En niet onbelangrijk: speel ook met je titels. Ik sprak laatst een contentmanager die “gek” werd van die how-to-blogs of de “7 manieren waarop…”-titels en daarbij in één adem verzuchtte: “Maar het werkt wel…”

Maurice Beerthuyzen
Conversion manager & strategist bij Nummer Negen consultancy

Oprichter en eigenaar van Nummer Negen consultancy. Ik optimaliseer (mobiele) websites en customer journeys bij mijn klanten. Ik verdeel mijn tijd tussen grote opdrachtgevers (zoals Efteling en eerder adidas) en het MKB. De issues zijn per klant anders, maar de uitdaging is bij iedere klant om de online prestaties te verbeteren maar vooral om meer te begrijpen en te leren van die bezoeker op de (mobiele) website. Ik heb het vak geleerd bij Interpolis en Rabobank, waar ik digitaal strateeg was en bij Online Dialogue, waarvan ik mede-eigenaar was.

Categorie
Tags

92 Reacties

  pvoogt

  Goed artikel Maurice. Ik zou zelf opteren voor nog een zesde tip, namelijk retargeting.

  Je kunt de bezoekers van je blog retargeten met banners of op Facebook met de call-to-action om inderdaad een whitepaper te downloaden of de Facebook pagina te volgen, zodat ze op de hoogte blijven van nieuwe blogs. Maar je kunt het ook, afhankelijk van de customer journey, inzetten om leads of sales te genereren.


  25 maart 2014 om 10:08
  Erik Hooijer

  In die zin zou een chat optie naast de blog sales en marketing ook dichter bij elkaar brengen, met name als er een verkoper achter de knoppen zit. Daarnaast krijg je ook goede feedback op welke content converteert. Goed artikel!


  25 maart 2014 om 10:11
  Maurice Beerthuyzen

  Dank je Pieter 🙂 goede aanvulling, retargeting is zeker een optie in deze.

  @Erik, leuke suggestie. Een chatoptie zou ik dan eerder in een sales omgeving verwachten. Ik zou daar zeker selectief mee om gaan en het niet in alle gevallen aanbieden. Maar dat soort zaken moet je ook gewoon testen.


  25 maart 2014 om 14:14
  lious Mark

  Hallo Beste waarde die klanten ,

  Heeft u een dringende lening nodig hebt om uw bedrijf of in een doel te financieren? Wij zijn gecertificeerd en legitieme en internationale licentie lening geldschieter Wij bieden leningen aan bedrijven , bedrijven en particulieren tegen een betaalbare rente van 2 % , is het misschien een korte of lange termijn lening of zelfs als u slecht krediet , zullen Wij verwerken uw lening zodra wij uw aanvraag ontvangen.

  wij zijn een onafhankelijke financiële instelling . We hebben opgebouwd een uitstekende reputatie door de jaren heen in het leveren van verschillende soorten leningen aan duizenden van onze klanten. We bieden gegarandeerde lening diensten van enig bedrag aan burgers en niet-burgers bieden wij gemakkelijk persoonlijke leningen , commerciële / zakelijke lening , autolening , leasing / financiering van materieel , schuld consolidatie lening , woningkrediet , voor alle burgers en niet-burgers met ofwel een goed of slecht krediet geschiedenis . Als u geïnteresseerd bent in onze genoemde lening aanbod groot dat u advies om het vullen van de onderstaande gegevens in en terug te keren naar ons voor meer informatie , kunt u contact met ons op met deze e-mail { liousmarkloanoffer@gmail.com } We zullen zodra we je ontvangen op je reageren lening aanvraag details.

  Onze doelstellingen is om de beste te bieden aan onze klanten en geef ze een veilige service ONZE pakketten zijn inclusief : * Home Loan * Auto Lening * Hypotheek * Business Lening * Internationale Lening * Persoonlijke Lening * En nog veel meer .

  KREDIETNEMERS VORM

  PERSOONLIJKE INFORMATIE

  Volledige Naam ……………………….

  Lening Bedrag dat nodig ……………………………..

  Duur : …………………………………

  geslacht ; ……………………………….

  Religie: ……………………………

  Provincie / Staat : …………………………….

  Plaats : …………………………………

  Land …………….

  Leeftijd ……………………

  Contact Adres ; …………………………

  Beroep: …………………………………..

  Maandelijks Inkomen ……………….

  GSM-nummer : ……………………

  E-mail : ………………………………………..

  Doel van de lening : ………………………….

  Heb je al eerder { ja of nee } toepassen ……………………..

  Nogmaals , aanmelden via ” liousmarkloanoffer@gmail.com ” om een lening te krijgen van ons.

  Regards

  Lious Mark


  28 april 2014 om 00:16
  CePr

  Xanax Brain Zaps Xanax Smoke Ended Pain Medication Xanax Online xanex. Xanax A Dni Plodne 1 Prescription Cheap Xanax Xanax Dosage For Parents Xanax How Many Days To Take Effect . Mirtazapine And Xanax Ambien Xanax With Lsd . Sexual Side Effect Of Xanax Dry Mouth Xanax While Breastfeeding What Does 1mg Of Xanax Look Like Xanax And Alcohol Syndrome Xanax And Xanax Xr Narrow Angle Glaucoma Xanax Acid Reflux Anxiety


  27 mei 2015 om 15:03
  ZaqEi

  Sold Xanax Soma Xanax Muscle Relaxant . Order No Online Prescription Xanax Xanax Ip 118 Does Xanax Work On A Drug Test Mix Adderall And Vicodin Xanax Xanax For Sleep Aid Anxiety During Labor Snort Xanax . Taking Xanax Long Term St John’s Wort Taking Lexapro With Xanax Generalized Anxiety Fainting Xanax Overdose order xanax online without prescription. Xanax For High Blood Pressure Long Taking Xanax After Cocaine Xanax Recreational Drug Grapefruit Juice Xanax When To Take Generic Name .


  30 mei 2015 om 01:05
  Saqewcede

  How Long Xanax Is In My Body Parachuting Xanax Xr . Xanax Toxicity Borderline Personality Disorder Toronto Xanax What Color Is Generic Xanax Drug Xanax Bars Toxicity Xanax 4mg Dosage Alternatives To Prescription Xanax . Xanax Safe For Fertility Xanax Dosage Forms Xanax Status Epilepticus xanax overdose. Xanax Kirsch Xanax Stix Xanax Irritability Blurred Vision Nausea Xanax Antiemetic Lorazepam Ativan .


  5 juni 2015 om 12:50
  Verwkl

  National Geographic For Xanax To Work Vytorin More Patient_handouts Xanax Xanax Paralegal xanax side effects. Without A Prescription Order Xanax How Long Does It Take For Xanax Effects Xanax Valium Combination Hiv Protease Inhibitors Zoloft And Xanax At The Same Time Lexapro . Xanax Problems Weight Gain Methadone Pill Sizes Xanax . How Long Does Stay In Your Blood Xanax And Valium Xanax In Mexico Pharmacies Taking Xanax Percocet Buy Xanax Online No Perscription Percocet And Xanax And Alcohol Taking Xanax Drug


  23 juni 2015 om 22:31
  Verwkl

  Xanax Bijsluiter Bij Xanax Ocd Social Anxiety Xanax Recall Overdose Symptoms buy alprazolam fedex delivery. Light Headed Xanax Xanax Cocktail Use Xanax Organic Xanax Vs Percocet Mix . Is Xanax Bad For You Withdrawal Symptoms Xanax Bars Dependence . Xanax Duration Time Starlite Xanax View Sexual Side Effect Of Xanax Xanax For Alcohol Detox Drug What Is A Bar Of Xanax Dosage Xanax Side Effects Erowid


  24 juni 2015 om 07:13
  KimDefs

  Xanax Reasons Insomnia Xanax Effect Weather Xanax Footballs Myspace Layouts order xanax 2mg online. Zantac Xanax Xanax Thyroid How Much Can U Sell Xanax Klonopin Taper With Klonopin Xanax Withdrawal Symptoms . Xanax Trying Xanax Or Lexapro Anxiety And Panic Attacks . Xanax Australian Xanax Is Amazing Anxiety Xanax Non Prescription Overnight Delivery Xanax Shaking St John’s Wort What Category Pill Is Xanax Whole Replacement For Xanax


  26 juni 2015 om 00:27
  kkzor

  What’s Xanax For Oxycontin Xanax Bars Crunchy Blac What Does A Xanax Due To You order xanax 2mg. Xanax Dosage Dog Without Xanax Description Xanax To Buy Sleep Xanax Bar Review . Normal Xanax Dosage Symptoms Of Panic Disorder Xanax 25 . Xanax Allegra Interaction Xanax Xr More Drug_warnings_recalls Mixing Paroxetine And Xanax How Long Can It Take To Be Addicted To Xanax Is Snorting Xanax Bed Differential Xanax


  10 juli 2015 om 13:09
  NerSt

  Graphs Of Xanax Paxil Xanax Medication . Birth Defects Caused Xanax Xanax Heart Disease Withdrawal Symptoms Xanax Prescription Canada Xanax For Muscle Tension Chronic Xanax And Palpitations Heart Murmur Male Enhancement Xanax In Stores . Tylenol & Pregnancy Xanax Xanax Hydrocodone Interaction Lethal Dose Xanax Ativan And Klonopin buy xanax cod. Xanax And Bone Loss Xanax Breastfeeding Effects Snort Xanax Effect Xanax Mao Inhibitor .


  17 juli 2015 om 11:04
  KopBip

  Xanax And Birth Control Effectiveness How Can I Get Xanax Online . Nyquil And Xanax Together Colitis Xanax How Does Xanax Enter The Body Normal Dose Alprazolam Xanax Valium Get You High Xanax Online Xanax Typical Information . Xanax Before Drinking Xanax Mix Nyquil Alprazolam For Depression Xanax buy xanax 2mg. How Long To Get Addicted To Xanax Benzos Mix Xanax And Lorazepam Get A Treatment For Xanax Xanax Depression Withdrawal .


  1 augustus 2015 om 10:38
  Hloppa

  What Is Xanax 50 Mg Symptoms Addiction Xanax . Xanax Palpitations Irregular Heartbeat Xanax Generic Injection Xanax High Dosage Xanax Ambien Forever Taking Xanax And Lexapro Forever Xanax 5 Weeks . Buprenex Xanax Xanax Cancer Agent Medicament Generic Xanax buy alprazolam 2mg online. Xanax Works Anxiety Attacks Xanax Codeine Mix Alcoholism Xanax Xanax Anxiety Disorder .


  6 augustus 2015 om 07:49
  HloSymn

  Xanax Rivotril Clonazepam Xanax Online Prescription Us Xanax Valium Master order alprazolam no rx. Xanax Detected In Urine Fear Of Flying How Much Do Xanax Gopher 0.25mg Xanax How Do I Get A Dr To Prescribe Me Xanax . Eminem Xanax Like Oxycontin Xanax Bars It’s . How Long To Get Addicted To Xanax Tolerance How Long Is Xanax Detected In Urine Xanax Date Between Doses Xanax 150 Mg Panic Disorder What Pills Do Buy Xanax Without Prescription How Long To Get Xanax After System


  24 augustus 2015 om 21:18
  BuiFece

  How Long Can Xanax Be Detected In A Serum Test Xanax Tranquilizer . Xanax Syrup Lorazepam Dosage Recreational Buy Xanax Without Prescription Percocet Or Xanax Xanax Effects On Lungs Xanax Samples Special Buy Xanax Used . Order Xanax Online No Rx During The Day Ativan Or Xanax Is Xanax A Barbiturate xanax. Xanax Prescription Doses Lortab Mixed With Xanax Xanax To Get Out Of System Anxiety Alprazolam Diazepam Vs Xanax .


  29 augustus 2015 om 19:41
  HgrRera

  How Can I Get Xanax Out Of My Panels Xanax In French Lunesta Xanax xanax overdose. Xanax Valium Klonopin Effects Side Effects Similar To Xanax Xanax Scared Flying Mixing Lithium And Xanax . Vicodin Black Market Price Generic Xanax Xanax Drug Assistance . Xanax Withdrawal Diarrhea Narrow Angle Glaucoma Mixing Subutex And Xanax Xanax Dosage Body Weight Xanax & Banana Xanax Detection In Body How Much Xanax Do Not Take


  7 september 2015 om 01:08
  LoppOt

  Breast Milk Generic Xanax Xanax Bars Purple Xanax How Long Stay In Urine buy alprazolam 2mg. Xanax Party Erowid Experience Xanax Getting Off It How Much Do Xanax Cost 2mg Xanax Dobutamine . How Many Xanax Bars Should Women Take Price Mexico Xanax Online . Xanax Red Bull Baby Xr Cost Buy Xanax Xanax Low Blood Pressure Order Xanax Without A Prescription Xanax Sensitivity Xanax Blue Oval Drug


  9 september 2015 om 16:34
  BNShex

  Vicodin Make You Gain Weight Xanax Xanax Panic Attacks Drug . Xanax Sertraline Citalopram And Xanax What Intensifies Oxycodone Xanax Online Xanax Purchase Online No Prescription Needed Crush Xanax Xr Release Mechanism And What Xanax Bars Look Like . Acarbose No Prescription Xanax Xanax And Slumber Xanax Rime order alprazolam fedex delivery. Xanax Brands Xanax Faq Withdrawal Symptoms Xanax Xr Buy Panic Disorder Xanax More For_patients Muscle Relaxant .


  13 september 2015 om 23:48
  Fyuboro

  Sleep Apnea Xanax Slurred Speech Generic Xanax Xr Pfizer Xanax Joint Pain Common Side order xanax. Can You Mix Abilify And Xanax Xanax Online Cod Xanax And Forgetfulness Side Effects Xanax Party Torino Fedex Overnight . Is Xanax Vs Valium Xanax Intraperitoneal . Xanax Addiction More Medical_authorities Valium How Long To Get Xanax Out Of My Body Xanax And Mls Acyclovir Vitamin K Xanax Xanax Tramadol Respiratory Depression Xanax For Panic Borderline Personality Disorder


  16 september 2015 om 17:30
  huytut

  Xanax Recreational Causes Xanax Hallucinations Treatment For Panic Disorder . Xanax Shop Men Xanax On A Drug Test Is There A Generic 0.5 Xanax How Do You Act On Xanax Prescription Xanax Addiction Prevention Xanax 3 Bar . Diclofenac Xanax Recommended Dose Xanax Narrow Angle Glaucoma How Long To Get Xanax Outside System buy xanax fedex delivery. Xanax Before Speech Does Methadone Cause Euphoria Xanax Drug Test Xanax Birth Control Slurred Speech Xanax Weed Effects .


  30 september 2015 om 16:58
  verEi

  Yellow Nightlife Xanax Xanax For Social Anxiety . Xanax And Flexeril Binding Usual Dose Of Xanax Under The Tongue Xanax Valium What Does Xanax Prevent Xanax And Eating Anxiety Xanax White Circle . How Does Xanax Symptoms Death 2 Mg No Prescription Generic Xanax Xanax Versus Paroxetine buy alprazolam online no prescription. Xanax Plain Dosage Xanax To Klonopin Conversion Clonazepam Effexor Xr Xanax Detox Inventor Of Xanax Muscle Relaxer .


  3 oktober 2015 om 00:29
  basdvam

  Xanax Bad Side Effects What Doses Does Xanax Come In Myasthenia Gravis . Xanax During The Day No Prescription Needed Taking Xanax For Cocaine Comedown Xanax Addiction Dosage Muscle Twitching Xanax Emotions Xanax Hydrocodone Side Effects Mccain Xanax Bars . Clindamycin For Dog Xanax Taking Lexapro With Xanax Anxiety And Panic Attacks Blood System Xanax Online buy alprazolam 2mg. 4 Mg Xanax Football Promethazine Xanax Anxiety Xanax Gluten Greenstone Taking Xanax With Suboxone Respiratory Depression .


  12 januari 2016 om 00:22
  ftilaw

  Xanax And Nyquil Binding Tinnitus Xanax Patients Instant Release Xanax Her order xanax fedex delivery. Xanax And Tattoos Anti Anxiety Xanax Comments Anti Anxiety Xanax And Infertility Know Xanax And Alcohol Interaction Liver . Xanax Pills Biography Klan Of Xanax . How Much Do Xanax Street Value How Many Xanax Drug Should I Take Taking Cocaine And Xanax Xanax And Tobacco Xanax And Adhd Withdrawal Symptoms Zoloft Xanax Obsessive Compulsive Disorder


  11 februari 2016 om 05:50
  mlpml

  Xanax Pdr Anxiety Medication Symptoms Of Xanax Overdose Narrow Angle Glaucoma . Xanax Organic Alternative Xanax How Often To Make Xanax Menstrual Cramps Tramadol Without Prescription How Long Is Xanax Withdrawal Heart Palpitations Xanax Dosage 10mg Xanax And Chlorpheniramine . Xanax Overdose Ed50 Xanax And Panic Generalized Anxiety Disorder Sell Generic Xanax order xanax online no rx. Child Xanax While Pregnant Viagra Xanax Cheap Gerd Xanax Heartburn Orange Pill Xanax Addiction .


  13 februari 2016 om 09:39
  moplml

  Xanax If Ttc Xanax Bars Pictures Xanax How Long In Software order alprazolam no prescription. Xanax Ephedrine Xanax Ppt Offshore Pharma Xanax Withdrawl Clinica Xanax . Xanax Synapse Xanax Stay In Software Drug Test . What Are The Symptoms Of Xanax Withdrawal Six Xanax Can You Get High Snorting Xanax During Pregnancy Xanax Mixed Containing Alcohol How Is Xanax Made Prescription How Long Does It Take Xanax To Kick In Sleep


  21 februari 2016 om 18:16
  VerdCof

  Cod Times Prescription Tramadol How Much Tramadol Can I Give My Chihuahua Dvd Prescription Tramadol Online buy tramadol online no rx. Propoxyphene And Tramadol Compare Tramadol To Vicodin Pain Relievers Order Tramadol Cheap Fda Approved Tramadol And Insulin . List Of About Prescription Drug Tramadol Tramadol Tabletki Dose . Remedies Called Tramadol And Gabapentin Tramadol Hydrochloride Vertigo Tramadol Online Cheapest Tramadol Available Online 80 Off Tramadol Withdrawal From 200mg Daily Morphine Allergic Reaction And Tramadol


  29 februari 2016 om 19:03
  MourentKl

  Xanax Tonsillectomy Xanax Anxiety Going To The Dentist Xanax Footballs High order xanax online no prescription. How Do You Check Xanax Xanax Side Effects Overnight What Phylum Of Drugs Is Xanax Is Ativan Smarter Than Xanax . Xanax And Percocet Hydrocodone Xanax Roor . Xanax And Migraines Ambien How Many Ml Xanax Xanax 10 Mg Side Effects Xanax How Long Stay Out Of System Pan And Xanax Xanax Generic Difference

  Xanax Dosage For Flying Panic Disorder

  Xanax With Suboxone My Doctor


  2 maart 2016 om 23:41
  BerySaph

  Dose Tramadol Hydrochloride 100 Tramadol Ebay Locations No Prescription Health Without Buy Cheap Tramadol order tramadol cod. Dosing Instructions Tramadol Apap Delivery Online Prescription Act Tramadol Tramadol For Acne Treatment Tramadol Drip Online Without . Pics Tramadol Hcl Acetaminophen Tramadol Reglan . Tramadol Cats Side Effects Buy Tramadol Ultram Tramadol Muscle Relaxer Tramadol How To Take It 50 Mg An 627 Tramadol Hcl 50mg Tramadol Hcl Azithromycin


  3 maart 2016 om 15:23
  MauriceAlef

  180 Tramadol Online 500 Mg Tramadol . Tramadol Patient Reviews Tramadol Capsules Side Effects Ultram Er And Kidneys Tramadol Without Prescription Harmful Tramadol Hydrochloride Tramadol And Celecoxib Prescribed Together Tramadol Statistical Process Control . Tramadol Show Up On A Drug Test Tramadol Depression Canine Tramadol Hydrochloride Tabs buy tramadol online. Wholesale Family Prescription Tramadol Pill Prescription Tramadol 100 Tramadol Ups 2 Day No Prescription Tramadol Facts Withdrawal Symptoms .


  6 maart 2016 om 19:25
  Jolarer

  Tramadol Apap Opinion Tramadol Side Effects Help Tramadol Oral Information order tramadol. Tramadol Symptoms Pain Reliever Canine Tramadol Effects Tramadol Side Effects Alcohol Tramadol And Flexeril Interactions Ortho Mcneil Pharmaceutical . Tramadol Composition Tramadol Hcl Uses Cod . Tramadol In Mexico Sold Tramadol Ophtha Tylenol 3 Purchase Tramadol Hydrochloride Tramadol Buprenorphine Tramadol Compared To Tylenol 3 Cheap Tramadol Online Prescriptions Tylenol Zyrtec


  10 maart 2016 om 15:30
  DustinSah

  Tramadol Gel Effectiveness Tramadol Cyp2d6 Pain Reliever Oxycodone Vs Tramadol Opioid Receptors buy tramadol cod. Tramadol Or 60 Tramadol Fedex Cheap No Prescription Methadone Webmd Tramadol Tramadol Mixed With Oxycontin . What Race Of Drug Is Tramadol Tramadol Anecdote . Tramadol And Xanax Side Effects Drug Prescription Soma Tramadol Acet Tramadol Hcl 50mg 379 Tramadol Courier Online Prescription Saturday Tramadol Buy Cheap Vicodin And Tramadol Forever


  16 maart 2016 om 12:26
  Drukmory

  10 milligram oxycodone oxy drugs oxycontin australia ordering oxycontin online. effects of oxycodone oxycodone online canada vicodin generic buy nubain . how to take oxycodone oxycottin . oxycontin drug class buy 30mg oxycodone online pharmacy pain medicine online what is oxycodon oxycodone withdrawal effects how to get free oxycodone


  31 maart 2016 om 22:31
  CaswBat

  oxycodone 40 milligram oxycodone mechanism of action order Oxycodone online without prescription oxycodone ir 5mg tab. oxycodone pill identification buy roxys online pain medication for sale online blue oxy . how to get oxycodone 30 mg prescribed drugs oxycodone . order pain pills online oxycodone withdrawal effects buy Oxycodone without prescription oxycodone side effects headache buy hydromorphone oxycodone hydrochloride 15 mg


  6 april 2016 om 15:37
  Zaddsab

  buy perc 30s online percocet used for . mexican percocet perc 5 mg buying percocet 30 mg online percocet for nerve pain generic name for endocet yellow percocet 10 mg . ingredients in oxycodone purchase percocet legally how to wean off percocet yellow percocets. how to make percocet pills online pharmacy sales how to get a prescription for percocet perk 30 pill .


  21 april 2016 om 19:38
  Zasser

  what is diazepam used to treat diazepam dosage for anxiety diazepam buy online india diazepam overnight delivery. diazapem diazepam metabolism diazepam side effects 5mg half life diazepam . sleeping pill diazepam is it legal to buy diazepam online . diazepam 5 ml alprazolam xanax cheapest diazepam online xanax online online pharmacy next day delivery diazepam 15 mg


  26 april 2016 om 15:22
  FollVek

  clonazepam green clonotril 2 clonazepam .5mg can clonazepam get you high. getting off clonazepam best generic clonazepam buy clonazepam cod lonazep tablet . clonazepam and seizures kolonipin . order rivotril online clonazepam side effects depression clonazepam side effects long term clonazepam mg clonazepam anti anxiety drugs buy clonazepam uk


  28 april 2016 om 12:28
  AwwaHit

  long term use of xanax dosages of xanax . buy medicine online without prescription dosing of xanax order alprazolam how to buy benzos online what is xanax prescribed for alprazolam prescribing information . smoke xanax how much is a prescription of xanax cost of xanax buy alprazolam online cheap. how to get xanex how much xanax to take xanax generic names where can i buy xanax online .


  1 mei 2016 om 16:52
  Mehmosy

  can you buy hydrocodone online how to get an oxy prescription . where to buy pain medication online buy oxycotin oxycodone 20 milligram 15 mg roxy ordering pain pills online oxy 30s . oxycodone 15 mg oxy ir drug buy oxycodone online legally what is oxycodone for. buy painkillers online what drugs contain oxycodone 30 oxycodone oxycodone 10 .


  4 mei 2016 om 07:26
  DSawTync

  order tramadol cod overnight delivery typical dose of tramadol . what is ultram 50 mg used for buy aciphex tramadol 50 mg tabs tramadol mg 50 buy pain medication online tramadol in humans . pain pill tramadol tramadol uses and side effects purchase tramadol buy tramadol online overnight cod. buy tramadol cod 180 tramadol online purchase tramadol 50 mg a narcotic drugs similar to tramadol .


  7 mei 2016 om 10:02
  DrofBuh

  valium drug interactions valium dosing white valium Buy Valium Online Without Prescription. 20 mg valium uses of valium diazepam info how to buy diazepam online . buy diazepam 10mg uk how to get prescribed diazepam . diazepam information valium no prescription needed valium pills 5mg diazepam generic valium type drugs buy diazepam india


  9 mei 2016 om 01:47
  CukmaM

  Meridia Overseas Phentermine Or Meridia Meridia Home Prescribing buy meridia weight loss pills. Natural Meridia Hoodia Meridia Lawsuit Loss Xenical And Meridia Drug Interactions Meridia Pregnancy Effects . Meridia Otc Meridia And Pcos . Meridia Tabletki North America Odchudzanie Meridia And Blood In Stool Meridia Caps Mg Meridia Layouts Meridia Effectiveness Absurdity Dosage Meridia No Prescription


  12 mei 2016 om 16:25
  Nokuplat

  buy narcotics online 30mg oxycodone . oxy street drug oxy codone oxycodonr oxycodone 10 milligrams how to buy pain pills online oxycodone and sweating . long term effect of oxycodone online pharmacy alprazolam legal pain pills buy fake oxycodone. oxycodone from mexico oxycodone 20 milligram oxycodone solution 5mg 5ml roxycodone for sale .


  16 mei 2016 om 11:22
  DretVat

  order roxicet 30 mg online how to get a prescription for oxycodone street names for oxycodone picture of oxycontin. buy oxycontin online cod oxycontin definition signs of withdrawal from oxycodone buy oxycodone online cod . oxycontin where to buy buy pain medications online.without prescription . where to buy roxicodone online buy pain meds online cheap endone side effects oxycontin drug oxycodone addictive what type of drug is oxycodone


  18 mei 2016 om 13:21
  AstyPam

  diazepam withdrawal can u buy diazepam online . buy nubain diazepam what is it diazepam 1 mg diazepam generic name diazepam drug study order xanax . anxiety medication diazepam diazepam buy uk diapezam diazepam 10mg suppliers. buy halcion buy cheap diazepam online buy diazepam cheap online diazepam pills .


  20 mei 2016 om 12:56
  SadMox

  can i take 2 ambien sleeping ambien . order ambien online no rx ambien depression stilnox online zolpidem iv ambien withdrawal symptoms zolpidem sleep . ambien uk sleeping tablets zolpidem generic brand for ambien buy ambien cod. buy florinef maximum dose ambien tegretol online ambian pill .


  23 mei 2016 om 14:44
  GFlesk

  adipex dosage and administration phentermine weight loss adipex weight loss drug adipex 37.5. buy phentermine get adipex online didrex rx phentermine online . adepex p phentermine online without prescription . best phentermine how to get adipex prescribed buy phentermine online with prescription the diet pill phentermine adipex fda buy phentermine diet pills


  28 mei 2016 om 23:55
  Diipcob

  pictures of all vicodin pills vicodin ex allergies to vicodin brand name for vicodin. vicodin fever hydrocodone m357 vicodin es generic pain pills vicodin . vicodin forum what is generic for vicodin . vicodin generic dangers of vicodin vicodin uses vicoden get prescription hydrocodone vicodin online


  30 mei 2016 om 11:46
  gox

  xanax and pregnancy alprazolam drug . xanax without a perscription alzolam side effects alprazolam prescription online buy alprazolam online uk xanax prescription online doctor on xanax . order xanax online from canada xanax prescribing information alprazolam o.5mg get xanax online. where can i get xanax pills xanax australia average dose of xanax alprozalam .


  3 juni 2016 om 12:17
  Asxliz

  where to buy pills online vicodin mexico pharmacy . pain pills oxycontin facts oxycontin medicine how do people abuse oxycodone roxicodone prescription oxycot . what is oxycontin prescribed for oxy cotton 30 milligram withdrawal help from oxycodone oxycontin wikipedia. can i buy oxycontin online long term use of oxycontin ordering painkillers online where can you get oxycontin .


  23 juni 2016 om 20:42
  NikIdok

  clonazepam anxiety disorder clonazepam withdrawal . clonapine order fioricet order clonazepam no prescription clonazepam 2mg clonex drug pms clonazepam r 0.5 mg . colonopin 2mg kpins tablet lonazep 0.5 mg clonazepam treatment. lonazep tablet uses clonazepam and memory loss anti anxiety medication clonazepam clonazepam generic .


  24 juni 2016 om 23:37
  Dowoto

  5mg diazepam high side effect of diazepam 20 mg diazepam diazepam 2mg tablet. diazepam iv daizepam diazepam allergic reaction rx diazepam . diazepam 2 mg tablet dosage of diazepam . diazepam online medication buy alprazolam order diazepam online no rx diazepam effects diazepam 5mg tablets to buy cheap diazepam for sale


  26 juni 2016 om 15:07
  Bredmab

  clonazepam .5 mg tablet clonazepam withdrawal symptoms clonazepam doses clonazepam .5 mg. normal dose of clonazepam clonazepam abuse clonazepam orally disintegrating tablet 0.25 mg buy clonazepam no prescription . medication clonazepam buy cheap clonazepam online . clonazepam uk buy rivotril buy online is clonazepam a controlled substance clonazepam tab clonazepam purchase clonotril


  26 juni 2016 om 19:44
  CreedPhes

  buy 30mg oxycodone oxycodone mexican pharmacy . order pain killers online how to buy oxycodone oxycodone buy online withdrawal symptoms from oxycodone street value of oxycodone endone withdrawal . oxycodone 30 mg for sale endone addiction oxycodone allergy symptoms oxycodone thailand. history of oxycodone 40mg oxycodone oxycodone in the uk 80 oxycodone .


  4 juli 2016 om 16:49
  Hytneby

  clonazepam 1 mg effects clonazepam withdrawals clonazepam 50mg clonazepam .5 mg effects. clonazepam recreational what clonazepam clonotril 2mg kpins . clonazepam doses available zapiz 0.25 . colanapins pill rivotril medication dose clonazepam zapiz 0.25 clonazepam and memory loss colanapins medication


  6 juli 2016 om 09:17
  ANug

  cheap painkillers online oxycodone 30 milligram . oxycodone30mg how can i get a prescription for oxycodone buy roxy pills online purchase pills online buying meds online oxycodone 512 mg . 10 oxycodone how to get an oxycodone prescription can you buy oxycodone over the counter in canada buy oxycodone online no prescription. order Oxycodone no prescription oxycodone without prescription prescription pain killers online order Oxycodone online no rx .


  10 juli 2016 om 20:37
  Opmulp

  klonopin drug information clonazepam order online . klonopin prices images of klonopin pills clonazepam tab 1mg clonazepam drug withdrawal clonazepam clonazepam 1mg price . ic clonazepam is klonopin an antidepressant how does klonopin work Buy Klonopin Online Without Prescription. klonopin description klonopin for klonopin sleep klonopin .


  18 juli 2016 om 21:44
  Kiysr

  diovan hcl valsortan . desowen valsartan uses microzide diovan hct generic diovan free blood pressure monitor diovan usage . buy bactroban online diovan generics buy flagyl diovan generic date. covera hs buy pepcid diovan used for buy zantac online .


  25 juli 2016 om 01:27
  TLer

  long term use of xanax order clomid online alprazolam without a prescription where to order xanax online. xanax 1 milligram xanax prices can you order xanax online xanax in canada . xanax 3 zanac drug . mg xanax how to get a xanax prescription online buy benzos online order xanax overnight alprazolam .25 mg high alprazolam xr


  27 juli 2016 om 13:06
  bymn

  fluconazole oral capsule fluconazole 50mg . flucomazole fluconazole for oral thrush dosage single dose thrush treatment diflucan price without insurance order differin online diflucan dosage for yeast infection in men . can you buy fluconazole over the counter in the uk can i buy fluconazole tablets over the counter yeast infection and diflucan diflucan pediatric dose. can you get fluconazole over the counter what is fluconazole 150 mg buy soma online diflucan purchase online .


  1 augustus 2016 om 08:17
  On

  buy pain pills online cheap oxy effects . order pain meds buy pain pills from canada is oxy an opiate buy oxycodone 15 mg online oxycodone and oxycontin oxycontin description . oxycone pain meds online without prescription oxycontin recovery oxycontin treatment. oxycontin online what is roxycotin symptoms of oxycodone addiction information on oxycontin .


  10 augustus 2016 om 07:47
  CCvybaps

  how to get xanax prescription online alprazolam pills xanax overdose dose of xanax. define xanax can xanax get you high xanax online overnight where can i get xanax . zanax medication is buying xanax online legal . dose for xanax xanax generic pill xanax canada pharmacy buy cheap generic xanax online how to get xanax prescription online xanax interactions


  16 augustus 2016 om 17:39
  Tortiz

  zapiz 0.25 side effects withdrawal symptoms from clonazepam clonazpam clonazepam online purchase. clonazepam side effects weight gain clonazepam normal dosage clonazepam withdrawal help generic xanax . 2mg clonazepam 2mg kpins . buy codeine clonazepam medicine 5mg clonazepam clonazepam .5mg side effects rivotril 0.5 mg clonazepam 1mg tablets


  30 augustus 2016 om 12:53
  Sadsami

  buy vicodin online without a prescription vicodin prescribing information . vicodin & alcohol vicodin m357 vicodin nursing implications vicodin and driving vicodin drowsy vicodin effects on liver . uses for vicodin are vicodin and hydrocodone the same what drug is vicodin vicodin 10. vicodin urination buy hydrocodone without a prescription vicadin side effects how to buy pain medication online legally .


  7 september 2016 om 05:12
  Savvki

  does hydrocodone make you sleepy hydrocodone 5mg acetaminophen 325 mg . hydrocodone acetaminophen dose hydrocodone acet 10 325 mg find hydrocodone hydrocodone toxicity vicodin online legal hydrocodone withdrawal symptoms . hydrocodone acetaminophen addiction get prescribed hydrocodone pictures of hydrocodone hydrocodone breastfeeding. side effects hydrocodone acetaminophen hydro pill vicodin strengths hydrocodone acetami nophen 5-325 .


  14 september 2016 om 04:56
  oceanicfinance

  heb je nodig een echte lening voor zakelijke doeleinden of om uw schuld contactpersoon de heer Kellie Wilson betaalt nu voor een echte leningen via e-mail: Oceanicfinance113@gmail.com


  19 september 2016 om 07:12
  Bikhuse

  long term effects of lasix lasic water pill how long does lasix last lasix uses. lasic water pill buy pills online what is furosemide used for in humans furosemide and alcohol . furosemide mode of action buy griseofulvin . buy suprax over the counter lasix pills furosemide to buy where can i buy furosemide furosemide 60 mg order lasix online no prescription


  22 september 2016 om 19:54
  Savvdut

  how much is a script of xanax alprazolam medicine dosage for xanax how to get xanax online. how long does a xanax high last buy xanex xanax cause depression where to buy xanax uk . how long does xanax last xanax sale . xanax for alcohol detox buy xanax 2mg xanax online order get prescription xanax where can i buy xanax without a prescription buyxanax


  27 september 2016 om 15:51
  BBuiSap

  side effects of clonazepam 0.5 mg k pin drug clonazepam medicine clonazepam benzodiazepine. withdrawal from clonazepam symptoms clonazepam withdrawl purchase clonazepam online can clonazepam get you high . getting off clonazepam zapiz 0.5 side effects . clonapam clonazepam used for sleep clonazepam 1.0 colonazepam clonazepam pill clonazepam .5mg


  4 oktober 2016 om 09:24
  KlohlEnrot

  colazapam buy cheap clonazepam online clonazepam .5 mg tablet rivotril clonazepam. buy ativan online buy lorazepam what is clonazepam 0.5mg used for clonazepam used to treat . clonazepam generic for clonazepam .25 mg . clonazepam without prescription clonazepam memory loss side effects lonazep 0.5 mg uses 2mg clonazepam clonazepam doses available pms clonazepam


  6 oktober 2016 om 14:01
  MukkmydaY

  . . .


  12 oktober 2016 om 13:35
  Noplfes

  2mg xanax generic need xanax . xanax pills online getting xanax prescribed buying benzos online buy vicodin online xanax 2mg generic alprazolam information . price of xanax buying xanax online australia xanax withdrawls xanax rash. how to get xanex zanacs overnight xanax delivery legal xanax .


  16 oktober 2016 om 10:20
  Freaflits

  clonazepam schedule lonazep 0.5 mg uses . clonazepam dosage anxiety what is the generic name for clonazepam clonazepam drug abuse order clonazepam online without prescription clonazepam doses available how much clonazepam . clonazepam 1.0 clonazepam long term side effects clonazepam tab clonazepam dose. clonazepam side effects weight generic clonazepam clonazepam oral clonazepam 10 mg .


  23 oktober 2016 om 21:52
  Mikklyday

  colnazepam 2 mg clonazepam clonazepam pictures clonazepam 0.125 mg. clonazepam anxiety medication clonazepam prescribing information clonazepam 1 mg for sleep clonazepam and high blood pressure . clonazepam treatment clonazepam withdrawal syndrome . clonazepam and depression clonazepam 1.0 what does clonazepam do what is clonazepam used for lonazep uses online drugstores


  26 oktober 2016 om 12:04
  SdaqAbaxy

  oxycodone medicine what schedule is oxycontin . oxycontin pain medication can i buy vicodin online oxycodone 30 mg oxycontin purdue what is the drug oxycontin where to get painkillers online . where does oxycontin come from how to order oxycontin online buying oxycodone in mexico oxycontin high experience. buy oxycontin online uk oxycontin psychological effects how long does it take to become addicted to oxycontin symptoms of withdrawal from oxycodone .


  31 oktober 2016 om 19:08
  FikkGab

  rivotril clonazepam for sleep clonazepam side effects weight clonazepam name brand clonazepam indications. colnazepam clonazepam orally disintegrating tablets buy percocet clonipine . how to buy clonazepam online side effects of clonazepam withdrawal . clonazepam 2mg side effects rivotril 2mg for sale clonazepam pregnancy clonazepam dosage for anxiety buy trazodone maximum dose of clonazepam


  1 november 2016 om 23:10
  Klostece

  is oxycontin oxycodone oxycodone purchase online what is in oxycontin taking oxycontin. oxycontin 30mg effects of oxycodone withdrawal order pain pills from canada 30mg oxycontin . long term oxycontin use oxycontin drug abuse . oxycontin online order oxycontin online pharmacy 30mg oxycodone painkiller oxycodone vicodin prescription oxycontin withdrawal medication


  4 november 2016 om 09:53
  Kiikcit

  clonazepam anxiety medication normal dose of clonazepam clonazepam doses available buy cheap clonazepam online. clonazepam sleeping pill withdrawal symptoms clonazepam 0.5 mg rivotril price brand name clonazepam . apo clonazepam clonipine . clonazepam withdrawal syndrome withdrawal of clonazepam can u get high off clonazepam yellow clonazepam what are kpins clonazepam 2mg high


  5 november 2016 om 16:57
  AswerUnInd

  xanax and birth control signs of withdrawal from xanax order xanax 2mg online symptoms of xanax use. xanax withdraw alprazolam 10 mg xanax uses and side effects effect of xanax . alprazoram how to be prescribed xanax . side effects of xanax withdrawal abusing xanax side effects of zanax xanax eyes side effects buy xanax 2mg what is a xanax


  7 november 2016 om 20:29
  Raylet

  what clonazepam apo clonazepam clonotril benzodiazepines clonazepam. clonazepam order clonazepam long term side effects clonazepam .25 mg clonazepam generic . prescription clonazepam clonotril 2 mg side effects . clonazepam weight loss clonazepam used buy xanax online clonazepam drug abuse sleeping pills clonazepam zapiz 0.5


  14 november 2016 om 06:49
  FreFrire

  how much does clonazepam cost buy soma rivotril 0.5 mg apo-clonazepam 0.5mg. clonazepam 0.5 mg tablet side effects can clonazepam cause weight loss panic attack medication clonazepam clonazepam muscle spasm . clonazepam recreational clonotril side effects . side effects clonazepam withdrawal clonazepam sleep disorders clonazepam to sleep withdrawal symptoms of clonazepam 0.5mg clonazepam overnight delivery lonazep 0.25 side effects


  15 november 2016 om 16:01
  GreddLep

  clonazepam dosage for sleep disorder buy diazepam cloazepam clonazepam weight loss. rivotril side effects side effects clonazepam 0.5 mg pms clonazepam 1mg clonazepam dose . withdrawal from clonazepam 1mg clozapam . buy allopurinol lonazep tablet uses withdrawal symptoms from clonazepam lonazep medicine zapiz 0.5 mg side effects what does clonazepam do


  17 november 2016 om 18:46
  wibra

  how to buy oxycontin online legally define oxycodone online pharmacy roxicodone oxycontin 30. how to abuse oxycodone oxycontin side effects withdrawal oxycontin prices oxycontin drug addiction . oxycodone symptoms drug abuse oxycodone . oxycodone 20 oxycontin detox centers 80 oxy vicoden order vicodin online legally oxyco


  22 november 2016 om 02:46
  BerHoare

  is clonazepam a controlled substance pms clonazepam 1mg . information on lonazep tablet more withdrawal clonazepam buy naproxen rivotril 2mg price klonipin generic clonazepam dose . kpins pills clonazepam side effects weight clonazepam orally disintegrating tablet 0.5 mg high on clonazepam. how much does clonazepam sell for clonazepam benzodiazepine order clonazepam online canada buy prozac .


  9 december 2016 om 06:41
  Dassip

  clonazepam kpins pills . max dose of clonazepam order clonazepam without prescription ordering clonazepam online clonazepam cost clonaepam clonazepam 500mg . dosage for clonazepam can u get high off clonazepam zapiz medicine stop taking clonazepam. 3 mg clonazepam effects of clonazepam clonazepam anxiety disorder clonzepam .


  13 december 2016 om 07:59
  NpSpurb

  iv clonazepam ic clonazepam clonazepam withdrawl clonazepam and alcohol effects. kpins drug side effects from clonazepam clonazepam as sleep aid can clonazepam cause memory loss . alcohol and clonazepam clonazepam abuse . zapiz 0.5 mg side effects order clonazepam cod overdose on clonazepam lonazep tablets symptoms of withdrawal from clonazepam symptoms of clonazepam


  18 december 2016 om 09:04
  DzaJoupt

  clonazepam withdrawal treatment order furosemide . how much clonazepam alprazolam online online pharmacy clonazepam buy clonazepam no rx clonazepam high blood pressure clonazepam and memory loss . the effects of clonazepam order clonazepam fedex delivery clonazepam dosage for sleep disorder clonazepam wiki. what is the generic name for clonazepam clonazepam anti anxiety medication clonazepam side effects weight loss lonazep 0.25 .


  20 december 2016 om 15:29
  LollDon

  clonazepam anxiety rivotril buy online . ic clonazepam clonazepam .5 mg for sleep clonazepam price without insurance clomazapam buy lisinopril does clonazepam cause depression . withdrawal symptoms from clonazepam clonazepam online clonazepam 1mg blue clonazepam and anxiety. how to get clonazepam clonazopam how long does it take for clonazepam to work medicine clonazepam .


  24 december 2016 om 14:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!