Spil Games: The state of gaming 2011

Spil Games: The state of gaming 2011

Medio januari werd er al over geschreven op Marketingfacts: Spil Games heeft een goed jaar achter de rug. Het aantal unieke bezoekers nam het afgelopen jaar toe tot 170 miljoen (december 2011). Het State of Gaming verslag dat Spil zojuist heeft gepubliceerd geeft inzicht in speelgewoonten van de online gamers op haar platformen. Hieruit blijkt nog maar eens hoe populair online spellen zijn. Uit cijfers van comScore blijkt dat bijna de helft van de wereldwijde online gemeenschap online spellen speelt, waarbij Spil Games op nummer één staat. Over het algemeen hebben gamers over de hele wereld 11 miljard spellen gespeeld in 2011 – dat zijn 350 spellen per seconde. In 2010 waren dat er nog 10 miljard. De tijd die zij doorbrengen op de sites is toegenomen van 38 tot 85 minuten per maand.

3,1 pageviews per maand

De populariteit van online gaming is ook te merken op de Spil platformen GirlsGoGames.nl, Spel.nl en Spelletjes.nl. Het aantal spelers steeg afgelopen jaar naar 170 miljoen, een stijging van 40 miljoen vergeleken met het voorgaande jaar. Daarmee is Spil Games wereldwijd het grootste online gaming platform. Maandelijks kan het platform op zo’n 3,1 miljard pageviews rekenen.

CEO Peter Driessen zegt over de groei: “In het afgelopen jaar hebben we gemerkt dat meer mensen meer online spellen spelen - en voor langere tijd achter elkaar. Het voordeel van platforms voor sociale spellen zoals de onze, is dat ze spelers aanmoedigen te creëren, contact te maken en te delen.  In 2011 zijn de online spellen volwassen geworden en we verwachten dat het aantal spelers blijft groeien, zodat dit soort spellen de meest populaire blijven.”

Sociale elementen populair

Sociale spellen zijn vooral populair onder de meiden. Pet Party werd door hen het meest gespeeld. Aan het eind van 2011 waren vier van de vijf populairste spellen voor vrouwen sociale spellen of spellen met sociale elementen. Tieners spelen het liefst racespellen, vooral als ze daarbij hun prestaties met hun vrienden kunnen delen.  In 2011 hebben ze meer dan 33.610.844 topscores ingezonden.

In Nederland was het populairste spel vorig jaar Happy Harvest terwijl Bubble Shooter wereldwijd het populairst was. De drukste dag van het jaar was 17 december en de meesten speelden een spel op zaterdag. De stad met de meeste online gamers was, of all places, Barneveld.

Infographic


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.