Nieuwe volgers verwelkomen met een auto DM past niet bij Twitter

2 december 2011, 04:46

Vorige week heeft Fatima de Vos in haar blog de automatische DM’s als je iemand gaat volgen aan de kaak gesteld. Met dank aan jullie hebben we veel feedback gekregen en kunnen we nu een terugkoppeling geven op het Twitter Veldwerk Onderzoek (#TVO).

Niet geheel verrassend zijn de meesten niet enthousiast over automatische DM’s, sowieso wil maar een kwart (24%) van de twitteraars welkom worden geheten. Zelf verwelkomen de meeste twitteraars hun nieuwe volgers niet. Als je dan toch iemand welkom wil heten doe het dan via een public reply !

In de slideshare zijn alle resultaten terug te zien en wordt ook specifiek gekeken naar personen die minder dan een jaar op twitter zitten (nieuwe twitteraars).

Uiteindelijk hebben 210 personen, die natuurlijk online zijn benaderd, de korte vragenlijst ingevuld en hun feedback gegeven. Er is een goede verdeling in ervaring op twitter en aantal volgers (zo ver wij dat kunnen beoordelen) en ook verdeling op leeftijd en geslacht is gespreid.

PS wat nog wel opvalt is dat 20% nieuwe volgers terugvolgt, waar is de tijd gebleven dat je altijd terugvolgde ; )

deel graag mijn mening over de impact van social media research, sport, muziek en TV ... van huis uit marktonderzoeker

Categorie
Tags

8 Reacties

  Ron

  Ik vraag me af onder welke steen ze vandaan komt. Dit is toch allesbehalve nieuw en al jaren een plaag op Twitter? Elke auto-dm-er gaat handmatig meteen weer op unfollow, dat doen we al en blijven we doen.


  2 december 2011 om 06:13
  Mike van Hoenselaar

  Ik vind automatisch terugvolgen helemaal geen vereiste. Maar dat is hoe ik zelf Twitter gebruik. Iemand kan het leuk vinden om mij te volgen om wie ik ben of wat ik schrijf. Maar dat hoeft in eerste instantie niet wederzijds te zijn.

  Ik laat het aan diegene om een gesprek aan te gaan met mij en daarna wil ik maar al te graag terugvolgen.

  Mijn timeline is al overvol. Als ik daar mensen tussen heb die ik eigenlijk niet ken of geen enkele band mee heb. Dan is het gebruik van Twitter voor mij nutteloos geworden, want dan ben ik content aan het lezen die ik liever niet had gelezen.


  2 december 2011 om 07:17
  Marien

  Zonde dat uit de vraagstelling duidelijk naar voren komt dat diegene die het “onderzoek” heeft opgezet zelf geen fan is van auto DM’s.

  Door de sturende vraagstelling kan je op geen enkele wijze conclusies verbinden aan dit onderzoek.


  2 december 2011 om 07:19
  Oli4b

  Ik wist het 🙂


  2 december 2011 om 08:35
  Menno

  @marien de vragenlijst is objectief opgesteld, neutrale vragen en spreiding in type antwoorden (positief en negatief). Daarnaast hebben andere bloggers (voor en tegen auto DM) meegekeken met de opzet en feedback gegeven. Dus ik ben heel benieuwd welke vragen je sturend vindt?!


  2 december 2011 om 10:22
  Jan Willem Alphenaar

  Automatisch mensen terugvolgen is zinloos. Ik wordt door veel mensen gevolgd die een of ander tooltje inzetten om zoveel mogelijk volgers te krijgen.

  Ik bekijk elk profiel afzonderlijk en besluit dan pas of ik terug volg of niet, op basis van bepaalde criteria.


  2 december 2011 om 21:16
  @AhmedThatsMe

  Hallo, ik wil dat jullie mij gaan volgen @AhmedThatsMe want ik heb een download gevonden waarvan jullie automatische volgers krijgen binnen 5 minuten hou mijn tweet in de gaten.

  Met van groetjes: Ahmed Cheater.


  12 juli 2013 om 11:05

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!