Google+. Je doet mee of wegwezen.

6 juli 2011, 04:01

Heb jij een Google-account? Veel mensen weten niet eens dat ze een Google-account hebben. Ze hebben geen Gmail en gebruiken geen Google Agenda. Dus dan heb je toch geen Google-account? Dat is niet helemaal waar. Als je ooit een document via Google-docs hebt gedeeld, dan heb je al een Google-account. En misschien weet je het wel, maar heb je een private-account gekozen. Gewoon omdat je die privacy toch wel op prijs stelt.

Misschien heb je een Google-account omdat je Adsense, Adwords, YouTube of Picassa gebruikt. Er zijn ontelbare redenen om een Google-account te hebben.

Vanaf eind deze maand heb je met een private-account dus gewoon pech. Google gaat ze deleten. Waarom? Omdat ze willen dat alle Google-accounts public zijn om mee te doen met Google-plus. De verklaring van Google hierover:

The purpose of Google Profiles is to enable you to manage your online identity. Today, nearly all Google Profiles are public. We believe that using Google Profiles to help people find and connect with you online is how the product is best used. Private profiles don’t allow this, so we have decided to require all profiles to be public.

Keep in mind that your full name and gender are the only required information that will be displayed on your profile; you’ll be able to edit or remove any other information that you don’t want to share.

If you currently have a private profile but you do not wish to make your profile public, you can delete your profile. Or, you can simply do nothing. All private profiles will be deleted after July 31, 2011.

Dus als jij in de toekomst gebruik wilt blijven maken van een Google-account moet je je profiel public maken.

Bijkomend voordeel is wel dat je binnen je Google-account kunt aangeven of je wel of niet gevonden wilt worden in de zoekresultaten. Dus enige privacy heb je nog wel.

Bron: VentureBeat.

Jan Willem Alphenaar is trainer en consultant voor het inzetten van LinkedIn voor marketing en sales. Als LinkedIn Trainer traint hij organisaties in Europa. Met zijn bedrijf Next Business Academy ondersteunt hij organisaties op het gebied van Social Selling, Advertising, Lead Generation en Content Marketing. Onder de noemen Next Business Agency ondersteunt hij met zijn team organisaties bij LinkedIn marketing en advertising.

Categorie
Tags

13 Reacties

  danielbroen

  Ik denk dat Google eerst duidelijk moet maken dat zij dezelfde privacy kunnen hebben dan bij een private account. Let wel: ik zeg kunnen hebben. Bij een public account bepaal je dus alleen of je makkelijk gevonden kan worden of niet. Met dat in je achterhoofd ben je zelf verantwoordelijk voor wat jij op jouw account zet. Privacy heb je dus geheel in eigen hand.


  6 juli 2011 om 04:45
  @remcovrOOm

  Vreemd genoeg vind ik het eigenlijk wel een goed idee 😉


  6 juli 2011 om 05:01
  DannyOosterveer

  Ik wil graag meedoen, maar ik mag niet. Die prutsers staan nog steeds geen Google Profiles toe voor Google Apps gebruikers…


  6 juli 2011 om 05:01
  Saskia

  De machtpositie die Microsoft had en aan de kaak gesteld is door de EU antitrust, kan inmiddels ook wel bij Google aan het werk. Stiekum zijn die jongens de ‘nieuwe wereld order’ aan het worden, in een andere samenstelling dan ooit eerder bedacht. Privacy is een farce aan het worden met de profielen die ze op slinkse wijze , via diverse diensten, weten op te bouwen en naar eigen goeddunken kunnen gebruiken.


  6 juli 2011 om 05:05
  Gerben van Erkelens

  Ik denk dat er wat verwarring ontstaat over wat er nu precies verwijderd wordt. Google zegt hier niet dat ze je account gaan verwijderen maar alleen je Profile wat privé staat. Dat zijn toch twee verschillende dingen.

  Daarnaast is er al een drie maanden geleden aangegeven dat Private profiles verwijderd zouden gaan worden. Dat vindt ik persoonlijk meer dan op tijd :-). Maar goed, iedereen weet hoe mensen lezen….NIET


  6 juli 2011 om 05:09
  danielbroen

  Volgens mij gaat het niet om het op tijd aangeven maar om wat er gebeurd.


  6 juli 2011 om 05:17
  Dirkjan Vis

  Je zegt het zelf al, mensen weten vaak amper dat ze het hebben, en hebben het geforceerd aangemaakt om een account aan te maken bij Adwords of Analytics. Zolang dat account dus wel werkt maar een of ander aanhangsel, een profiel zonder info die zelfs ook nog op privacy ingesteld is, verdwijnt, zal niemand zich er zorgen om maken.

  Eigenlijk is het alleen interessant om te zien dat Google na al die jaren blijkbaar eindelijk eens wat gaat doen met die tot nu toe nutteloze profielen!


  6 juli 2011 om 06:09
  Rebecca Rijnders

  Ik snap de kop van dit artikel niet helemaal…?


  6 juli 2011 om 06:37
  Jan Willem Alphenaar

  Hallo Rebecca.

  De kop : Google+ – Dat is het nieuwe sociale ‘netwerk’ van Google.

  Je doet mee – Je zet zelf je profiel op Public

  Of wegwezen – De private profiles worden automatisch verwijderd.

  Ik hoop dat dit afdoende uitleg is 🙂


  6 juli 2011 om 07:41
  Rebecca Rijnders

  @JW: Ja, dat begreep ik later ook. Zag pas later dat die opmerking Google’s visie was, niet die van jou 😉 Ben benieuwd wat dat voor gevolgen heeft. Als mensen al klagen over de privacy-instellingen van Facebook, kunnen ze inderdaad maar beter niet aan Google+ beginnen. Voor mij persoonlijk maakt het niet uit, had toch al een Google-profiel en zie daar ook wel voordelen in 🙂


  6 juli 2011 om 08:26
  Folko

  En laten dat nou alleen de “happy” few weten.. As soon as you go online, privacy pretty much is thrown out of the window.

  Het zal nog wel even duren voordat mensen CTR+SHIFT+P’ent surfen.


  7 juli 2011 om 17:15
  Folko

  Waat komen die slashes () nou ineens vandaan? ” “


  7 juli 2011 om 17:15

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!