Roamler: Versneld van 600 naar 10.000 Roamlers dankzij investering van 500.000 euro

2 juli 2011, 09:39

Sinds een paar weken ben ik een Roamler en verdien ik geld met mijn iPhone door opdrachten uit te voeren. Roamler is een nieuwe manier van onderzoek: als organisatie kun je tegen betaling een opdracht uitzetten bij Roamlers. Met Roamler wordt het leuk om te ontdekken. Overal liggen opdrachten die je kunt uitvoeren: op een specifieke locatie, thuis of in jouw eigen buurt. Alledaagse zaken worden opeens bijzondere opdrachten. Een Roamler kijkt naar de omgeving met vragen in het achterhoofd als ‘Hoe kan ik deze plek verbeteren?’ en ‘Wat is een mooie poster?’. Voor het uitvoeren van de opdrachten krijgen Roamlers betaald, maar daar moeten ze ook wat voor doen; het uitgangspunt is niet voor niets ‘quid pro quo’. Organisaties krijgen via de Roamlers op hun beurt betrouwbare informatie over het gebruik van hun producten, plaatsing van hun producten bij retailers of ontvangen ideeën of mogelijke punten die de omgeving zouden kunnen verbeteren. Momenteel doen er ongeveer 600 mensen mee aan de beta versie van deze nieuwe dienst. De meest serieuze opdrachten komen momenteel van Gemeente Amsterdam en Heineken. De potentie van deze dienst is niet onopgemerkt gebleven: een investeerder (niet nader genoemd) heeft een bedrag van 500.000 euro geinvesteerd in ruil voor een minderheidsaandeel.

Roamler heeft ruim aandacht van (internationale) media gekregen afgelopen periode. Op honderden websites wordt er aandacht aan gegeven. Maar ook kranten en radio berichtten er uiterst positief over. Ik moet bekennen dat ook ik erg enthousiast ben en al verschillende opdrachten heb gedaan. En na iedere opdracht kreeg ik netjes terugkoppeling van de mensen achter de dienst. Ook als ik een minder positieve terugkoppeling gaf over het actief blijven van de locatiebepaling. Dezelfde dag volgde een blogbericht met uitleg.

Op het moment van schrijven heeft de dienst dus ruim 600 Roamlers. In totaal hebben zij 3800 opdrachten uitgevoerd, waarvan 85% werd goedgekeurd. De komende tijd worden meer Roamlers uitgenodigd waarbij de hoeveelheid punten in de app (XP’s) bepalend is voor het aantal invites dat een Roamler kan versturen. Er zit ook een spelelement in het concept: Voor elke goed uitgevoerde opdracht krijgt de Roamler punten; hoe meer opdrachten Roamlers uitvoeren, hoe hoger het level dat zij bereiken en hoe leuker de opdrachten worden. Roamlers kunnen de beste Roamler van de stad, of van een vriendengroep worden. Met het uitvoeren van de opdrachten zijn ook diverse ‘badges’ te verdienen. Voor het einde van het jaar hoopt Roamler 10.000 deelnemers te hebben. Waarschijnlijk gaat het dat wel lukken, want al enkele duizenden mensen hebben hun emailadres achtergelaten op de website.

De opdrachtgevers en gebruikers zijn enthousiast. Niet alleen van de klanten van het eerste uur maar ook van nieuwe opdrachtgevers zullen de komende weken opdrachten verschijnen.

Het geld dat Roamler heeft gekregen met de investering gebruiken ze om meer Roamlers toe te laten, extra ontwikkelaars aan te nemen en te zorgen dat ze sneller Europa kunnen veroveren. Zojuist is de nieuwe site de lucht in gegaan. Hier gaan we dus meer van horen.

Mark de Bruin
Online specialist (app/web/ai) bij 9292

Mark de Bruin (@mdebruin) schreef in 2007 zijn eerste blog bij Marketingfacts. Inmiddels zijn het er meer dan 150. Mark (1976) is senior marketeer met expertises in innovatie, online marketing, mobiliteit en inzicht nieuwe media (internet, apps, social media, internet of things en AI) met focus op relevantie op langere termijn. Onderwerpen waar Mark graag over schrijft zijn: apps, Spotify, social media, trends en innovatie. Mark heeft vanaf 1997 bij deze werkgevers gewerkt aan innovatie, product ontwikkeling & marketing: Philips Origin eCommerce (1997/1998), PTT Post (1998-2000), Het Financieele Dagblad (2000-2004) 9292OV (2004-2011), ANWB (2011-2022) en weer 9292 (vanaf 2022).

Categorie
Tags

7 Reacties

  mcoster

  Eigenlijk is Roamler toch gewoon een eigentijdse een efficiëntere versie van mystery shopping? Of zie ik dat verkeerd?


  4 juli 2011 om 07:46
  Wiggert

  Ha Mischa, dat is één van de dingen die je er mee zou kunnen doen. Maar we experimenteren ook actief met bijvoorbeeld creatieve opdrachten. Zie ook blog.roamler.com


  4 juli 2011 om 15:01
  Mark de Bruin

  @Annelies: zeker weten! Nogmaals dank voor de invite!


  6 juli 2011 om 08:56
  Martijn

  ik ben nu al meer dan een maand opzoek naar een Roamler invite maar nog steeds zonder succes 🙁 kan iemand mij misschien een invite sturen? (E-mail: postmartijn@hotmail.com)


  17 oktober 2011 om 11:58
  Jur

  Heeft iemand alsjeblieft een roamler invite voor mij? Ik kan er echt geen vinden 🙁


  28 januari 2013 om 19:07
  Alu Harman

  Welkom bij Argyle FOX Finance Limited

  Ik ben een investeerder makelaar en een onderhandse lening geldschieter. Wij financieren vroeg stadium-start-up ondernemingen, bestaande Ventures en doe totale oplevering en investeringen uitbreidingsprojecten.

   

  Neem contact met ons op voor de start-up-financiering, commerciële RE Finance, startkapitaal, vroeg stadium start-up ondernemingen, joint venture / partnerschap investering met de liquiditeit van onze kant, Lening, Hypotheken. We kunnen financieren dan $ 10M.

  Voor ons om door te gaan met uw investering verzoek, vriendelijk stuur ons uw business plan of een samenvatting van het project over uw investering.

  Bent u met financiële problemen of wilt u die droom van jou met fondsen te vervullen? Heeft u een lening af te betalen uw facturen nodig hebben, starten of uitbreiden van uw bedrijf?

  Ondervindt u problemen bij het verkrijgen van een lening van harde Lenders of banken vanwege hun hoge lening vergoedingen / eisen? Heeft u een lening nodig hebt voor elke legitieme reden?

  Dan zorgen niet meer als de “ARGYLE FOX Finance Limited” is gekomen om leningen aan geïnteresseerde kandidaten bieden zowel lokaal als in het buitenland, ongeacht het geslacht of de locatie, maar de leeftijd van 18 jaar en ouder zijn. Om terug naar ons voor een onderhandeling over het bedrag dat u nodig hebt zou wijs besluit.

  Warme Groeten,

  Alu Harman.

  Reageer op deze e-mail: argylefoxfinanceltd1@gmail.com


  28 maart 2015 om 09:19
  matie

  Hallo,

  ik heb 1 code die ik weg mag geven…

  Voor 20 euro krijg je een code bij mij ,betalen kan alleen via paypal

  #weg = weg

  Mail me the.rubberduck@hotmail.com

  gr matie


  22 juli 2015 om 20:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!