Amerikanen kijken weer meer video

21 juni 2011, 10:00

De jongens van Nielsen hebben een drukke maand. Afgelopen woensdag is er wederom een rapport gepubliceerd (PDF), dit maal over hoe Amerikanen cross-platform video kijken. Uit het rapport blijkt dat er meer dan ooit gekeken wordt naar zowel streaming video, mobile video als televisie. Amerikanen keken in 2010 22 minuten meer TV dan in het jaar ervoor. Het aantal Amerikanen dat op hun smartphone naar online video kijken is gestegen met 41 procent.

Best indrukwekkend dat Amerikanen gemiddeld meer dan 35 uur TV kijken. Wel is het zo dat de senioren dit gemiddelde omhoog trekken, zij kijken gemiddeld meer dan 49 uur TV per week. Mobile video is dan weliswaar gestegen met 41 procent, in aantallen verbleekt het bij TV. Voornamelijk consumenten tussen de 12 en 24 kijken mobiel video, respectievelijk 20 en 15 minuten per week. Streaming online video wordt wel veel vaker gedaan, gemiddeld meer dan 5 uur per week. De meest actieve gebruikers zijn opvallend genoeg niet jongeren (1:45) maar juist gebruikers tussen de 25 en 64 jaar (tussen de 7 en 9 uur).

Lees voor meer details het rapport:

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!