• Mobile
    wordt gesponsord door

Omzet uit mobiel internet met 35 procent toegenomen in 2010

Omzet uit mobiel internet met 35 procent toegenomen in 2010

De afgelopen week is er veel te doen geweest rondom de wijziging van het verdienmodel van KPN. Waar dat verdienmodel jarenlang leunde op de inkomsten uit sms’en en bellen lopen die inkomsten nu terug. Aan de andere kant neemt het gebruik van mobiele internetdiensten als pingen, whatsapp en VoIP juist toe. KPN kwam hier echter achter na het afluisteren van het internetgebruik van klanten. Klanten boos. Uit cijfers van de marktmonitor die de Opta publiceerde is te zien dat de inkomsten uit mobiel internet over het afgelopen jaar met 35 procent is toegenomen.

KPN maakte zelf bekend dat het sms-verkeer in maart 2011 met 10 procent is afgenomen in vergelijking met maart 2010. Ook werd er minder gebeld. De cijfers van de Opta over de totale markt laten zien dat de inkomsten uit bellen nagenoeg gelijk zijn gebleven. De omzet uit sms diensten namen echter nog wel toe, met bijna 7 procent. De inkomsten uit data diensten namen met 35 procent toe.

Daarnaast is te zien dat de toename van het aantal smartphones zich vertaalt in een meer internet verkeer: het datavolume meer dan is het verdubbeld in het afgelopen jaar. Ook het volume sms nam goed toe, bellen bleef stabiel.

Bekijk hier het hele rapport:


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.