Google introduceert Business Photos binnen Maps

Google introduceert Business Photos binnen Maps

Google Maps gaat door Google worden uitgebreid. Met Google Business Photos geeft Google een kijkje aan de binnenkant van gebouwen. De tool is nog niet online, maar er is een website vrijgemaakt waar bedrijven en winkels zich kunnen aanmelden. Waar het nu nog gaat om een virtuele tour, zou het goed kunnen dat het later mogelijk wordt om virtueel te winkelen.

In essentie is Business Photos de Streetview voor bedrijven. De service zou binnen een week live moeten gaan, aldus Marisa Mayer, Google VP of Product. Google Business Photos wordt gelanceerd in een aantal steden in Australië, Japan, Nieuw Zeeland en de VS. De foto’s kunnen niet door eigenaren zelf worden geschoten, op de website kunnen bedrijven een Google fotograaf aanvragen die de foto’s zal maken. Waarschijnlijk omdat er wel wat bij komt kijken als je goede 360 graden foto’s wilt schieten.

Bekijk hier de introductievideo van Google Business Photos:

 


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 2 reacties op dit artikel

  • Handig voor de inbrekers.

    geplaatst op
  • @Koos: precies mijn eerste reactie. Wordt de volgende stap realtime video van de binnenkant van een gebouw?

    @Danny (auteur):"Business photos are being gathered by a team of Google photographers...". Ofwel je kunt Google fotografen vragen bij je langs te komen. Voorlopig niet in Nederland.

    Het punt waar ik mee zit; doet Google wel eens onderzoek naar de vraag om dit soort fucntionaliteiten of wordt het bedacht vanuit de eigen koker?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.