Google introduceert Business Photos binnen Maps

6 mei 2011, 11:01

Google Maps gaat door Google worden uitgebreid. Met Google Business Photos geeft Google een kijkje aan de binnenkant van gebouwen. De tool is nog niet online, maar er is een website vrijgemaakt waar bedrijven en winkels zich kunnen aanmelden. Waar het nu nog gaat om een virtuele tour, zou het goed kunnen dat het later mogelijk wordt om virtueel te winkelen.

In essentie is Business Photos de Streetview voor bedrijven. De service zou binnen een week live moeten gaan, aldus Marisa Mayer, Google VP of Product. Google Business Photos wordt gelanceerd in een aantal steden in Australië, Japan, Nieuw Zeeland en de VS. De foto’s kunnen niet door eigenaren zelf worden geschoten, op de website kunnen bedrijven een Google fotograaf aanvragen die de foto’s zal maken. Waarschijnlijk omdat er wel wat bij komt kijken als je goede 360 graden foto’s wilt schieten.

Bekijk hier de introductievideo van Google Business Photos:

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Koos Koets

  Handig voor de inbrekers.


  6 mei 2011 om 12:09
  Richard van Tilborg

  @Koos: precies mijn eerste reactie. Wordt de volgende stap realtime video van de binnenkant van een gebouw?

  @Danny (auteur):”Business photos are being gathered by a team of Google photographers…”. Ofwel je kunt Google fotografen vragen bij je langs te komen. Voorlopig niet in Nederland.

  Het punt waar ik mee zit; doet Google wel eens onderzoek naar de vraag om dit soort fucntionaliteiten of wordt het bedacht vanuit de eigen koker?


  9 mei 2011 om 07:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!