Koninginnedag App voor Android en iPhone: Weet waar het feest is tijdens #qday

11 april 2011, 04:31

Weten waar het feest is in Nederland tijdens aankomende Koninginnedag 2011? There’s an app for that, en hij komt uit de koker van @roelandp. Landegent stuurde daar gisteren, terwijl de rest van Nederland lekker buiten dingen aan het doen was, dit persbericht over uit. De feesten in de grote steden van Nederland zijn te vinden op de kaart en als lijstweergave gesorteerd ten opzichte van de huidige locatie (gps). Ook bevatten de apps (0,79 euro voor Android en iPhone) een Twitter-integratie, fotos, videos, buienradar, reisinformatie en sing-a-long Wilhelmus.

De apps zijn beschikbaar voor Android en voor iPhone, er zit een offline sync mogelijkheid in voor als de 3G-ontvangst wegvalt op sommige plaatsen (dat gaat zéker gebeuren), de app is te koppelen aan je Twitter-account zodat ook je tweets een koninginnesaus meekrijgen en uiteraard monitor je ook via de app de algemene #qday tweets, er zit een weer&verkeer NS updates integratie in zodat je weet óf de treinen rijden en er is een koppeling met Buienradar.

In het persbericht zegt de maker van de app Roeland Landegent, die doorgaans langer van stof is:

“Er zijn tigduizend sites over de Koninginnedag, maar een mobiele app was er nog niet. Daarom heb ik hem gemaakt.”

Video

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Dominic Bakker

  Offline sync is wel een must met Queensday, anders zou de app waardeloos zijn! Wel leuk initiatief..


  11 april 2011 om 06:27
  Geert

  Vorig jaar was er al queensday apps van I Amsterdam, en ook van diverse kleinere steden als Den Haag.


  11 april 2011 om 14:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!