Google +1: Het antwoord van Google?

30 maart 2011, 19:06

Sinds gisteren ziet een selecte groep in de Verenigde Staten de nieuwe functie van Google: Google +1. Dit sociale element wordt langzaam wereldwijd uitgerold en zal snel zichtbaar zijn voor elke gebruiker met een Google account. De functie van Google +1 is vergelijkbaar met de ‘like’ van Facebook.

De Google +1 wordt primair zichtbaar in de organische en betaalde zoekresultaten. Daarnaast is het snel mogelijk om de Google +1 button toe te voegen aan websites, net als de like-button. Na het klikken op de Google +1 op een zoekresultaat zullen vrienden zien wat je positief gestemd heeft. Tevens is te zien welke vrienden, gebaseerd op contacten in onder meer Gmail en Twitter een resultaat al aangeraden hebben. Contacten uit Facebook worden niet gebruikt omdat de netwerksite die gegevens niet openbaar maakt. Naar verwachting zullen deze +1’s logischerwijze in de toekomst tevens een (belangrijke) rol gaan spelen in de rangschikking en beoordeling van de zoekresultaten.

Gerben Lievers
Founder bij Ubari

Gerben Lievers (1986) is op zijn 16e levensjaar internet-ondernemer van het eerste uur. Als verandermanager kwam Gerben in 2010 aan het roer van het destijds in zwaar weer verkerend familiebedrijf en transformeerde het tot het snelst groeiende online marketing bureau van Nederland. Met zijn bedrijf, online marketing bureau Team Nijhuis, liet hij met zijn team van 42 experts in het afgelopen decennium honderden bedrijven succesvol groeien met digitale marketing. De filosofie is simpel: als klanten groeien, groeit het bureau zelf ook. Team Nijhuis won de afgelopen jaren diverse prominente awards als erkenning voor het vakmanschap, extreme groei en succesvol ondernemerschap (o.a. Deloitte Technology Fast50 4x, FD Gazellen 2x), Google Premier Partner Top 3% EMEA en volgens onafhankelijk onderzoek van Fonk magazine nummer 2 digital agency van Nederland. Gerben kent het digitale marketing landschap als geen ander en gelooft in het volledig delen van zijn kennis. Hij is veelgevraagd spreker en bekend van diverse media-optredens, interviews en vakpublicaties. Meer leads, omzet en naamsbekendheid? Ontdek de gratis Google Quickscan van Team Nijhuis.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!