A day in the life of… a mobile freak?

4 maart 2011, 08:57

Je mobieltje is je dagboek geworden. Emotionele sms-berichten, e-mail, je secuur samengestelde muziekbibliotheek, foto´s en alle statistieken in je RunKeeper en scores met Angry Birds. Zonder mobiele telefoon (moeten we zo’n ding nog telefoon noemen?) ben je praktisch gehandicapt; we zijn allemaal verslaafd! En het gaat nog veel erger worden als het aan de technologische revolutie ligt. Ook je portemonnee zal worden vervangen voor je mobiel, door gebruik van biometrische herkenning.

Het consumeren van allerlei informatie en amusement verloopt niet langer alleen via internet, maar via allerlei devices, applicaties en andere technologieën die een steeds grotere invloed krijgen en ons dagelijks leven gaan beheersen. Zonder dat je het door hebt zit je dag vol met bezigheden op het internet, zonder ook maar één webpagina te openen! Deze verschuiving van browsertoepassingen naar op zichzelf opererende apps heeft ook te maken met de opkomst van mobiel internet. Deze groei wordt praktisch gedreven door functionaliteit van apps. Ook het “internet of things” zal door applicaties in fysieke objecten steeds meer zichtbaar worden; auto’s, koelkasten, huisdieren, meubels en planten geven je feedback over hun status en instrueren je wat daarmee te doen. Hoe zou zo’n ideale internetdag er dan uit, vraag ik me regelmatig af. Wat kan er allemaal worden gestroomlijnd door internet en wat kan het leven makkelijker of juist lastiger maken? Een dag als deze zou grotendeels al voor kunnen komen:

Heerlijk relaxed word je gewekt door de rustgevende yoga-tunes van Sleep Cycle. Een klein kwartiertje snoozen verder kijk je even of je ook echt zo goed hebt geslapen als je zelf dacht te voelen. De statistieken van de app bevestigen wat je al hoopte, en je stapt met een opgewekt gevoel uit je bed.

Eerst even douchen. Tijdens het ontbijt check je even het nieuws op je iPad, nu.nl en The Guardian Eyewitness omdat dat zo lekker wegkijkt en je van mooie, actuele fotografie houdt. Tijdens je laatste slok koffie kijk je even of er nog wat op Facebook is gebeurd… en wow! Een vriend van je deelt de nieuwste podcast van je favoriete platenlabel uit Los Angeles, tof! Snel downloaden, en overzetten naar je mobiel, dít is de beste ochtendmuziek om vandaag in de auto naar je werk te luisteren.

Om het kantoor waar je werkt binnen te komen lees je je mobiel uit en door near field communication verwelkomt het detectiepoortje je vriendelijk. Inloggen op je laptop in een van de flexruimtes en go! Half time, het is 12 uur geweest, tijd voor wat eten en even iets anders dan al die sheets en mails voor opdrachtgevers. Als procescontroller gebruik je slimme web-based systemen voor issuemanagement en planningen om je team van ontwikkelaars in de Oekraïne aan te sturen. De openstaande punten van het weekend heb je al weggewerkt, nu even pauze.

In de pauze loop je snel langs je favoriete lunchzaak en zie je bij het digitaal inchecken dat er een leuke aanbieding is ontstaan! Snel maar op ingaan, zo’n verse tonijnsalade gaat er prima in, en je collega’s hebben zich ook al aangemeld voor de groepsaanbieding van vandaag. Tijdens het eten bespreek je de orde van de dag op kantoor, terwijl je in je Twitterfeed ziet dat je collega Marloes social aan het shoppen is op Wehkamp.nl. Je stuurt haar een direct message met de mededeling dat je over 20 minuten met haar meekijkt om haar kledingkeuze voor het personeelsfeest aanstaande vrijdag te beoordelen.

Dus.. snel betalen met je mobiele telefoon, en weer achter je laptop voor een half uurtje social shopping! En weer verder werken, om 17.00 uur je kids even van de BSO ophalen en snel naar huis. Ow ja, dat Nespresso apparaat was in de aanbieding bij de Media Markt, daar kom ik nu toch langs dus laten we dat maar direct meenemen. Thuis aangekomen mis je een onderdeeltje, irritant!! Gelukkig levert de Media Markt redelijke webcare, en ze beloven je het missende onderdeeltje even te mailen. Via je iPad open je je mail, het onderdeeltje zit inderdaad al in je mailbox, je stuurt dit door naar je 3D printer en je kunt genieten van een welverdiend espressootje na het diner.

Na een ontspannen dagje log je ’s avonds nog even in op je X-Box 360 om samen met vrienden wat te gamen. En om te ouwehoeren over de reacties op de wijziging van de relatie-status van een van je beste vrienden op Facebook, die alle vriendinnen van zijn – inmiddels – ex over zich heen kreeg. Voor het slapen gaan zie je door een alert dat je de twee grote planten in je huiskamer nog wat water moet geven. In je bed check je nog wat laatste social feeds en zet je een waterval-tune aan om weer in slaap te komen. Good night!

Laurens Boex
Partner / Strategy director bij Rodesk

Oprichter & Strategy director Rodesk

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!