Meer dan helft UK en US mobiele telefoongebruikers speelt games

1 maart 2011, 06:21

Onderzoek (2,425 online surveys) namens PopCap uitgevoerd door Information Solutions Group (ISG) via MC wijst uit, dat 74 procent van de mobiele telefoonbezitters in de UK ooit een spelletje speelde op de mobiele telefoon. Voor de US ligt dit cijfer met 44 procent een stuk lager. Ongeveer 33 procent van de respondenten speelde een spelletje in de de afgelopen maand; voor het onderzoek worden zij aangemerkt als “mobile phone gamers”, een kwart speelde een week geleden voor het laatst. 83 procent van de smartphonebezitters speelde afgelopen week.

2011_PopCap_Mobile_Phone_Games_Presentation

Frequentie

Uit het onderzoek blijkt verder (onder anderen, het zijn 94 slides met informatie hierboven) dat de frequentie van gaming op mobiele telfoons erg aan het toenemen is. 84% van de mobile gamers speelt tenminste een keer per weerk in 2011, dat was 40% in 2009. Het dagelijkse gamen neemt ook toe van 35 procent van de mobile phone gamers en 47 procent van de avid mobile phone gamers in vergelijking met 13 procent in 2009. 92% van de mobiele telefoongebruikers met een smartphone speelt wekelijks tegen 45% dagelijks.

Social

Tweederde van de mobile phone gamers en 70 procent van de avid mobile phone gamers zijn bezig met social networks en hebben via hun mobiele telefoon Facebook, MySpace of Bebo (waarom deze?) bezocht de afgelopen maand. Bijna de helft (47%) van de mobile phone gamers en 53% van deavid mobile phone gamers speelt social networking games op de mobiele telefoon.

Verderop in het rapport nog veel meer cijfers over het upgraden van gratis spelletjes naar betaalde varianten, de hoeveelheid tijd die gebruikers aan games van plan zijn te spenderen en nog veel, veel meer.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

2 Reacties

  venturo

  Toch weer zo’n cijfer waarvan ik denk dat het net klopt. Dit cijfer betreft gebruikers van intelligente telefoons en is mi niet representatief voor de gehele markt.


  1 maart 2011 om 06:57
  mgvandenbroek

  @mediagrid: Pagina 5

  Half (52%) of all mobile phone owners use a standard mobile phone, followed by onefourth. (27%) who have a smartphone and 21% who have a web-enabled phone.

  Volgens mij hebben ze de gebruikerstypen wel aardig gedefineerd naar mobiele telefoonbezit. Kan zijn dat de kop niet helemaal de lading dekt gezien die drie typen gebruikers.


  1 maart 2011 om 07:04

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!