HTC lanceert vijf nieuwe telefoons en een tablet

17 februari 2011, 04:58

Op de HTC persconferentie tijdens het Mobile World Congress in Barcelona lanceerde HTC maar liefst 5 nieuwe telefoons en een tablet. Drie telefoons zijn upgrades van bestaande modellen; dat noemen ze bij HTC S series (S voor second). Daarnaast zijn er twee nieuwe telefoons met een unieke social button. Hoewel de nieuwe tablet één feature heeft die ik absoluut nooit zou gebruiken is het wel weer een mooie nieuwe gadget. De twee nieuwe telefoons gaan de ChaCha en Salsa heten (wie verzint deze namen?). Het ene model heeft alleen een touchscreen, het andere model een Blackberry-achtig toetsenbord. We mochten wel naar de telefoons kijken maar ze niet aanraken omdat het nog pre-productiemodellen zijn. Ik heb de feel dus niet kunnen vergelijken met het door mij zo geliefde Blackberry toetsenbord.

Social button

Nieuw op zowel de ChaCha als de Salsa is een social media knop die in samenwerking met Facebook is ontwikkeld. Alles wat je doet op de telefoon kan je direct op Facebook delen door op deze dedicated knop te drukken. Daarnaast knippert de knop wanneer je vrienden Facebook updaten. Gelukkig is de knop voor Twitter addicten zoals ik herprogrammeerbaar zodat je hem ook voor Twitter kan gebruiken. Het Facebook logo blijft er helaas wel op staan.

Upgrades

De Desire S, Wildfire S en Incredible S zijn geupgrade telefoons en zijn daarom sneller met een nog beter scherm. Alle modellen maken gebruik van het nieuwe Android Gingerbread operating systeem. Voor deze nieuwe modellen gebruikt HTC bij de productie het unibody concept dat we van Apple kennen; daardoor kent de telefoon vrijwel geen kieren en randen en voelen ze solide aan.

Tablet

Met de HTC Flyer gaat HTC de tabletmarkt bestormen. Het is een elegante tablet met een 7-inch scherm met 1024×600 resolutie en maakt gebruik van het nieuwe Android Honeycomb operating systeem. HTC heeft in deze tablet OnLive geïntegreerd voor gaming in de cloud. Je kan hiermee direct met anderen gamen op je tablet en zelfs tijdens games van anderen live meekijken. Zover ik weet is dit voor het eerst dat gaming in de cloud op een tablet beschikbaar is gemaakt.

Het meest bijzondere van de tablet is de functionaliteit die ik het minst zou gebruiken; een pen. Ik heb de laatste 20 jaar alle mogelijke moeite gedaan om van de pen af te komen maar HTC brengt hem dus weer terug in volle glorie. Je kan op de tablet notes maken terwijl je geluid opneemt wat handig schijnt te zijn in meetings. Verder is het mogelijk iedere webpagina of screenshot te voorzien van handgeschreven notes en deze te delen via social media en bijvoorbeeld Evernote. Wie zou dat nou handig vinden?

Bekijk meer video’s van het Mobile World Congress op de Bald Opinions videopagina.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

3 Reacties

  lotte

  Mooie toestellen en een interessante tablet. Toch blijven de Desire S en Incredible S achter bij het dual-core geweld van onder andere Samsung en LG. De introductie van de htc sensation kon dan natuurlijk ook niet uitblijven. Moet wel zeggen dat HTC met de HTC Wildfire S, Desire S, Incredible S en de Sensation een zeer mooie line-up heeft met geavanceerde Android smartphones in verschillende prijsklasses


  27 april 2011 om 09:41
  renske

  Ik ben ook in het bezit van een mooie htc chacha, maar ben erg benieuwd hoe je de facebook button om kan zetten in een ’twitter’button?


  15 januari 2012 om 15:05
  renske

  Ik ben ook in het bezit van een mooie htc chacha, maar ben erg benieuwd hoe je de facebook button om kan zetten in een ’twitter’button?


  15 januari 2012 om 15:05

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!