Bedien je iPad touchless

24 december 2010, 07:30

Het Noorse Elliptic Labs gaat naar verluid “Touchless Gesture”, een draadloze gebruikersinterface voor de iPad, presenteren op de CES 2011. Met deze interface wordt het mogelijk om de iPad te bedienen zonder het apparaat aan te raken. Een techniek waardoor bijvoorbeeld spiegels als display een stuk dichterbij komen, omdat je niet het scherm bevlekt. Touchless Gesture werkt op basis van ultrasound. Het zorgt ervoor dat binnen 30 centimeter van weerszijden van een gedockte iPad bewegingen worden opgevangen.

Met deze bewegingen zijn gebruikers instaat hun iPad te bedienen door simpelweg je handen voor het scherm te bewegen. Zo kun je dus zonder aanraking met een slide beweging door je iPad bladeren. Wat het apparaat al kan is te zien in onderstaande video.

Te zien is dat het apparaat nog wel last heeft van enige vertraging. Het is wel waarschijnlijk dat de techniek inmiddels is verbeterd en dat het prototype op de CES 2011 gaat knallen. De techniek kan ideaal zijn wanneer de iPad is gedockt in de keuken en het wordt gebruikers voor recepten. Dan wil je het liefst niet met je vuile vingers aan het scherm zitten.

Tegenover MobileMag zei CEO Stian Aldrin het volgende:

“The idea is that you use touchless gestures to operate primary functions of a docked tablet in situations like when you have wet or greasy hands in the kitchen. In general tablets are made for being handheld. When it is docked you are often walking or standing further away, and then using a finger on the screen involves a change of modality. Rather than bending down, leaning forward or picking it up you can use larger movements a little bit further away to do things like volume up or next song without changing modality.”

De techniek heeft natuurlijk veel meer mogelijkheden. Science fiction films zoals Avatar komen een stuk dichterbij met deze ontwikkelingen.

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

2 Reacties

    BasvdBeld

    Dat wordt lachen in de trein, als een tierelier gaan staan zwaaien achter iemand met zo’n pad zal hilarische taferelen opleveren 🙂


    26 december 2010 om 12:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!