• Mobile
    wordt gesponsord door

Bedien je iPad touchless

Bedien je iPad touchless

Het Noorse Elliptic Labs gaat naar verluid “Touchless Gesture”, een draadloze gebruikersinterface voor de iPad, presenteren op de CES 2011. Met deze interface wordt het mogelijk om de iPad te bedienen zonder het apparaat aan te raken. Een techniek waardoor bijvoorbeeld spiegels als display een stuk dichterbij komen, omdat je niet het scherm bevlekt. Touchless Gesture werkt op basis van ultrasound. Het zorgt ervoor dat binnen 30 centimeter van weerszijden van een gedockte iPad bewegingen worden opgevangen.

Met deze bewegingen zijn gebruikers instaat hun iPad te bedienen door simpelweg je handen voor het scherm te bewegen. Zo kun je dus zonder aanraking met een slide beweging door je iPad bladeren. Wat het apparaat al kan is te zien in onderstaande video.

Te zien is dat het apparaat nog wel last heeft van enige vertraging. Het is wel waarschijnlijk dat de techniek inmiddels is verbeterd en dat het prototype op de CES 2011 gaat knallen. De techniek kan ideaal zijn wanneer de iPad is gedockt in de keuken en het wordt gebruikers voor recepten. Dan wil je het liefst niet met je vuile vingers aan het scherm zitten.

Tegenover MobileMag zei CEO Stian Aldrin het volgende:

“The idea is that you use touchless gestures to operate primary functions of a docked tablet in situations like when you have wet or greasy hands in the kitchen. In general tablets are made for being handheld. When it is docked you are often walking or standing further away, and then using a finger on the screen involves a change of modality. Rather than bending down, leaning forward or picking it up you can use larger movements a little bit further away to do things like volume up or next song without changing modality.”

De techniek heeft natuurlijk veel meer mogelijkheden. Science fiction films zoals Avatar komen een stuk dichterbij met deze ontwikkelingen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.