Ebook update: 60k eReaders, 220k eBooks, 50 miljoen papieren boeken

15 november 2010, 09:37

Afgelopen vrijdag bij het xmlholland congres werd er veel gesproken over eBooks. Ik interviewde Wiebe de Jager, oprichter van Ereaders.nl. De Jager is een uitgever die geen DRM toevoegt aan zijn eBooks en vecht voor een systeem dat eerlijke mensen niet straft. Hij heeft ook alle gedetailleerde cijfers van eBooks & eReaders in Nederland. Er is een gering legaal aanbod (zie ook het interview van Susan Smit hieronder). De Jager denkt dat e-Readers een niche zullen worden voor oudere mensen terwijl de rest met smartphones en tablets werkt.

Matthijs Suidman werkt voor Centraal Boekhuis en vertelt over de digitale dienstverlening aldaar (0,25 euro voor een eBook file handling tegen 3,84 euro voor een papieren boek, dus imploding sales business model). Suidman vertelt ook over hoe printing on demand snel miljoenen boeken zal voortbrengen voordat eBooks deze aantallen halen. Er zullen dit jaar twee keer zoveel tablets worden verkocht als e-Readers maar e-Ink vecht terug, zie het filmpje hieronder met full color eReaders displays die nog steeds weinig energie gebruiken en met alle lichtsituaties perfect leesbaar zijn. Kijk als laatste naar de uitspraak van Nicolas Negreponte in onderstaande video die constateert dat papieren boeken over tien jaar net zo populair zijn als Lp’s.

Zelf gaf ik tijdens het event, misschien leuk om ook even door te kijken, een keynote over de geschiedenis en toekomst van eBooks/tablets.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!