• Mobile
  wordt gesponsord door

‘HTC ontwikkelt eigen App Store’

‘HTC ontwikkelt eigen App Store’

HTC is bezig met de ontwikkeling van een eigen App Store, aldus twee welingelichte bronnen tegenover de Financial Times. Deze online winkel zal naast applicaties ook e-books en magazines verkopen. De telefoonfabrikant is ter voorbereiding al naar content editors op zoek. De move is opmerkelijk te noemen. De platformen Android en Windows Phone waar HTC telefoons voor ontwikkelt hebben immers al hun eigen app stores. Waarschijnlijk wil HTC een graantje meepikken in de lucratieve wereld van software voor de smartphone.

Recentelijk introduceerde HTC al de cloud service website htcsense.com en de “app discovery assistent” HTC Hub, die samen met de HTC Desire HD en Desire Z zijn uitgebracht.

HTC is niet de enige die zich in de app store wereld stort. Al eerder maakte de telecomprovider Verizon en Amazon bekend een app store te openen. De vraagt die rijst is of deze app store nu voor Android of Windows Mobile is, of voor beide. Hoewel de focus van HTC steeds meer is verschoven naar Android, lijkt het wel weer vertrouwen te hebben in Windows Phone 7.

Vanuit HTC lijkt het dus wenselijk om in hun winkel beide platformen te bedienen. Het fenomeen app store is sowieso populair, Mozilla lanceerde in maart al een app store voor web en Apple opende een app store voor de Mac.

HTC directeur Peter Chou heeft in het verleden gezegd dat hij weinig zag in het ontwikkelen van een eigen app store. Maar hij gaf ook aan dat het niet meer genoeg is voor HTC om alleen simpelweg de Android user interface te customizen met een eigen skin.

HTC wil niet op de geruchten ingaan.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Goed artikel. Als ik het zo lees en goed probeer te begrijpen wat HTC van plan is is dat deels hun partner Android beconcurreren en daarnaast toegevoegde waarde voor alle HTC gebruikers. De bezitters van een HTC telefoon kunnen altijd terecht bij de HTC app store en hoeven niet meer na te denken over welk OS ze hebben en welke app store daarbij hoort.

  Ik zie het meer als gebruikers gemak en minder als een stap naar het grote geld of een graantje meepikken van de grote app stores. Wellicht wordt de stap voor de minder vernieuwende HTC telefoon gebruikers op deze manier kleiner, waardoor ze nu net wel die (Htc eigen) app kopen en anders niet. De Windows app store komt er natuurlijk ook nog aan om een graantje of liever meer mee te graaien. Het zal mij benieuwen...

  geplaatst op
 • @Jacco: Dit is de laatste keer vóór de ip-ban. NIET onnodig linken naar je eigen website.

  geplaatst op
 • is trouwens een erg mooi toestel, veel info heb ik gevonden op http://www.htc-desirez.com
  erg handige site trouwens
  groeten

  geplaatst op
 • @Matthijs, ik zal als "tegenprestatie" een link van jullie site opnemen... en verder geen misbruik meer maken van.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.