Hyves en T-Mobile bieden Hyves-gebruikers mobiele telefonie

24 oktober 2010, 16:46

Hyves en T-Mobile gaan samenwerken om de mobiele diensten van T-Mobile tegen een aantrekkelijk tarief (vanaf 8,75) aan te bieden voor Hyves-gebruikers. Voor dat bedrag kunnen gebruikers mét of zonder de Hyves-app op hun smartphone onderling gratis bellen en sms’en via hun mobiele telefoon. Ook mobiel internet zit bij het abonnement inbegrepen. De abonnementsvorm heet ‘Hyves Mobile’, de ‘belbundel’ bedraagt 1000 belminuten of sms’sjes meldt Dagblad De Pers.

‘‘We zien het gebruik van Hyves op de mobiele telefoon sterk toenemen. Daarnaast zien aanbieders van mobiele telefonie de sociale netwerken als de grote concurrent voor de toekomst,” zegt een voorwoerder van Hyves op Nu.nl. Marc de Vries, de CEO van Hyves, zegt tegen Webwereld:

“Wij vinden dat het vreemd is dat krabbelen en mailen gratis is maar dat je voor bellen en sms’en met vrienden nog veel moet betalen.”

Volgens datzelfde WebWereld is het abonnement van Hyves Mobile opgebouwd met bundels van 50 tot duizend belminuten. De belbundel met 50 minuten gaat vanaf 8,75 euro per maand kosten inclusief onbeperkt internet, de versie met 750 minuten kost 20 euro voor het eerste jaar. Dat zijn dus wat andere getallen dan die Nu.nl noemt in het bericht hierboven. WebWereld schrijft:

“Hyves Mobile werkt via het netwerk van T-Mobile, als een zogeheten mobile virtual network operator (MVNO). Hyves heeft zijn eigen oranje simkaarten. Gebruikers kunnen binnes Hyves en de mobiele Hyves-apps zien welke van hun vrienden nog meer een Hyves-sim gebruikt, zodat ze weten met wie er gratis kan worden gebeld. Volgens De Vries richt Hyves zich vooral op de ‘vervangingsmarkt’: mensen van wie het telefoonabonnement binnenkort afloopt. ‘Zij kunnen besluiten, samen met andere bekenden, over te stappen en vervolgens gratis te gaan bellen en sms’en via Hyves’.”

Update (21:40)

Er zitten volgens pr-afdeling van Hyves wat onjuistheden in bovenstaande:

 1. Voor de goedkoopste abonnementsvorm sim-only (8,75 voor het eerste jaar) kun je 50 minuten bellen/smsjes versturen, onbeperkt internet en kun je 1000 minuten bellen/smsen versturen naar iedereen met HyvesMobile abonnement.
 2. Hyves start een MVNO genaamd Hyves Mobile. Weliswaar op het netwerk van T-Mobile, maar geen abonnementsvorm. Het is een eigen mobile operator, met dito simkaart, huisstijl, website, klantenservice ed.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

12 Reacties

  mgvandenbroek

  Ik zie een vloekende @wouterglaser (pr-sjef bij Hyves) en een zuchtende @yme op Twitter. ANP heeft kennelijk een embargo geschonden vanavond 😉


  24 oktober 2010 om 17:11
  Mark de Bruin

  Iets voor de zoon van Youp van Hek 😉 Nee, zonder gekheid, ik vind het wel slim van Hyves. Is het MTV eigenlijk gelukt met MTV Mobile?


  24 oktober 2010 om 17:14
  Chris Hanselaar

  Een hele slimme zet. Eigenlijk van het kaliber waar ik al een tijd op zat te wachten. Versmelting van mobiele en sociale netwerken. Ben heel erg benieuwd naar de resultaten!


  24 oktober 2010 om 17:21
  Gert-Jan Bos

  Ik zal MTV mobile (van uit zakelijke hoek) goed in de gaten gaan houden. Ze zitten niet op twitter en of het een succes is? Wel een leuke zondag twitter avond op deze manier, met dank aan ANP.

  De column van Youp was ik (ook weer zakelijk) iets minder blij mee. De oproep tot twitter gebruik om bedrijven “gek” te maken is niet helemaal waar ik op hoopte. Twitter is juist een extra kanaal waar je kan communiceren met bedrijven. Veel mensen, waaronder Youp, hebben blijkbaar het idee dat via twitter meer te bereiken is dan via de oude manier. In het verhaal van Youp heeft T-Mobile het ook niet goed aangepakt. Youp is ook een gewone klant die ook gewoon de processen door moet lopen. Dat hij BN-er is en 40.000 volgers heeft op twitter maakt blijkbaar voor T-Mobile uit. Zie het resultaat. Is dit nu positief of negatief? Als de “bobo” van T-Mobile niets had gedaan, was het ook geen nieuws. Nu wel.


  24 oktober 2010 om 17:25
  mgvandenbroek

  UPDATE:

  1. Voor de goedkoopste abonnementsvorm sim-only (8,75 voor het eerste jaar) kun je 50 minuten bellen/smsjes versturen, onbeperkt internet en kun je 1000 minuten bellen/smsen versturen naar iedereen met HyvesMobile abonnement.

  2. Hyves start een MVNO genaamd Hyves Mobile. Weliswaar op het netwerk van T-Mobile, maar geen abonnementsvorm. Het is een eigen mobile operator, met dito simkaart, huisstijl, website, klantenservice ed.


  24 oktober 2010 om 17:44
  wouterglaser

  @mgvandenbroek

  Het ANP schond het embargo niet. Depers.nl publiceerde het verhaal terwijl het pas om 0:00 uur mocht worden vrijgegeven. Daarop heeft ANP het bericht vrijgegeven.


  24 oktober 2010 om 18:06
  mgvandenbroek

  @wouterglaser: Goede toevoeging. Irritant. Ik zag al dat er een zeker @remcojanssen was op Twitter die embargo’s volledig onzin vond. Maar goed, das buiten de scope van dit artikel natuurlijk.


  24 oktober 2010 om 18:09
  mgvandenbroek

  PERSBERICHT

  Nieuwe mobiele aanbieder Hyves Mobile: gratis sms’en en bellen voor 9 miljoen Nederlanders

  Hyves Mobile wordt integraal onderdeel van sociaal netwerk Hyves

  Amsterdam, 25 oktober 2010 Vanaf vandaag is het voor de 9 miljoen Nederlandse Hyvers mogelijk om via Hyves Mobile onderling gratis te bellen & te sms’en. Het mobiele netwerk is onderdeel van de Hyves strategie om Nederland met elkaar te verbinden en speelt in op de trend dat mobiele communicatie opgaat in sociale netwerken.

  Uniek aan Hyves Mobile is dat gebruikers onderling kosteloos 1.000 minuten en/of sms’jes per maand kunnen verzenden naast een belbundel vanaf €8,75 inclusief onbeperkt internet. Via een speciaal ontworpen webwinkel kunnen Hyvers zien welke vrienden al met Hyves Mobile bellen en aangeven wanneer hun contract afloopt.

  Marc de Vries, CEO van Hyves:

  “We verwachten dat de markt van mobiele communicatie er anders uit gaat zien. Uiteindelijk wil je niet meer bezig zijn met prijzen, bundels en of je een sms’je stuurt of een databericht. De komende maanden zal Hyves Mobile naast het gratis bellen/sms’en naar Hyves Mobile abonnees ook nieuwe diensten toevoegen. Denk hierbij aan persoonlijke alerts bij een hogere rekening, opslag en beantwoorden van sms-berichten op Hyves en locatiegebaseerde diensten. Samen met de Hyvers willen we Hyves Mobile uitbouwen als voorloper in de telecommarkt.”

  Hyves Mobile is vanaf vandaag voor alle Hyvers beschikbaar via http://www.hyves.nl/hyvesmobile en zal de komende tijd nog verder worden geïntegreerd in het sociale netwerk.


  25 oktober 2010 om 03:22
  Online No-No

  nou dan is het eindelijk gelukt om ‘Startphone’ (zoals Hyves eigenlijk heet) op de mobiel te krijgen!

  succes heren.. hopelijk bereiken jullie met T-mobile als partner de top


  25 oktober 2010 om 05:26
  Online No-No

  lekker slechte animatie en heeeeel suffe voice-over..


  25 oktober 2010 om 10:22
  Andy Hoek

  Nu het mobiele internet hard aan het groeien is, is het een interessante zet van Hyves om op deze manier de naam aan mobiel te binden.

  Ik wens Hyves in ieder geval veel succes!


  25 oktober 2010 om 11:28
  de Nijs

  ja leuk bedacht maar niks werkt nog sjappies, kan niet inloggen op me hyves mobile voor me rek. te checken,t-mobile kent me nr zogenaamd nog niet en kan email daardoor dus niet instellen en dus geen apps dwnloaden!!!!!

  super jongens! klasse!! beter eerst jullie baby foutjes eruit hale voor je telefoons an abo’s verkoopt…


  8 november 2010 om 09:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!