#cce10: Co-creatie is ook gewoon leuk!

29 september 2010, 16:08

Vandaag was ik aanwezig bij het co-creation event 2010 in Eindhoven. Eigenlijk om een lezing te geven over de totstandkoming van DSBTheMovie, maar stiekem doe ik er natuurlijk zelf ook inspiratie op. Ikzelf weet door de film dat co-creatie en crowdsourcing heel leuk kunnen zijn, maar door veel organisaties wordt het nog als stoffig ervaren. Tijdens de lunchbreak kregen we echter een heel leuk, spontaan, onaangekondigd voorbeeld van co-creatie voorgeschoteld:

Merlijn Twaalfhoven kreeg alle broodjes-etende aanwezigen zover om gezamenlijk muziek te maken. Bekijk deze video en je ziet hoe mooi en leuk co-creatie óók kan zijn.

Jan Willem Alphenaar is trainer en consultant voor het inzetten van LinkedIn voor marketing en sales. Als LinkedIn Trainer traint hij organisaties in Europa. Met zijn bedrijf Next Business Academy ondersteunt hij organisaties op het gebied van Social Selling, Advertising, Lead Generation en Content Marketing. Onder de noemen Next Business Agency ondersteunt hij met zijn team organisaties bij LinkedIn marketing en advertising.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Stephan Verveen

  Hoi JW,

  Leuk dat je dit zo snel geplaatst hebt, geeft de sfeer goed weer.

  Geeft voldoening aan het regelwerk achter de schermen.

  Hopelijk meer van dit in de toekomst via de Co-Creation Association!

  ~ Stephan


  29 september 2010 om 18:28
  maurice

  Net een concert, een fenomeen dat al eeuwen bestaat… alleen klinkt het minder goed…. beetje genant zelfs. Waarschijnlijk doordat de co-creators niet echt talent hebben. Wel leuk als je er bij bent, neem ik aan…


  29 september 2010 om 20:35
  Jan Willem Alphenaar

  @ maurice: als je bedenkt dat het om ongetrainde, verraste ongetalenteerde willekeurige aanwezigen gaat dan klinkt het helemaal niet zo slecht.

  Ik heb het gewoon opgenomen met een Kodak Zi-8 dus misschien dat de opname kwaliteit niet top is. Je moet echter even verder luisteren dan alleen het begin.


  30 september 2010 om 04:21
  JoJaDhara

  Zeker maakt het een opleving van een event.

  Meestal praten we er alleen maar over, maar het doen is ook zo belangrijk.

  Net zoals het co creëren van de APP of co – creëren van een stelling.

  En ja DSBthemovie ..meer hoeft er niet meer over gezegd worden dan ..voorbeeld..gewoon DOEN!

  Kijk uit naar vervolg….


  30 september 2010 om 06:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!