VGZ lanceert iPhone app voor op reis

23 juni 2010, 06:54

De vakantie staat voor de deur, en dus dachten ze bij VGZ daarop in te spelen met een mobiele app voor vakantiegangers óp vakantie. “Alle belangrijke vakantienummers op één plek in je mobieltje”, is de ondertitel van het persbericht waarin de vakantie app van de verzekeraar werd aangekondigd. iPhoneClub recenseerde de app al, hieronder vind je een powerpointpresentatie met informatie, en een instructievideo. Bart Schouten, directeur Business Innovatie:

“VGZ wil unieke, toegevoegde waarde diensten bieden, ook via het mobiele kanaal. Door het aanbieden van deze applicatie op iPhone en Android toestellen hopen wij gebruikers op een nuttige, relevante en snelle manier van dienst te zijn wanneer zij tijdens hun vakantie onverhoopt in de problemen komen. In de nabije toekomst zullen wij meer mobiele applicaties bieden om onze klanten verder te helpen.”

Uit het persbericht:

“De alarmcentrale, de noodnummers van verzekeraars, banken en creditcards, de nummers van de ‘thuisblijvers’: de nieuwe mobiele applicatie ‘VGZ op Reis’ brengt alle belangrijke nummers voor op vakantie op één plek bij elkaar in de mobiele telefoon. Op cruciale momenten kan dit kostbare tijd schelen.”

De applicatie is gratis verkrijgbaar via iTunes en via de Android Market. De app bevat een directe doorschakeling naar het lokale alarmnummer, de alarmnummers van zorgverzekeraars plus de nummers van de banken die nodig zijn bij diefstal van creditcard of bankpas. Ook biedt de applicatie de mogelijkheid om de locatiegegevens van de gebruiker direct door te mailen naar het thuisfront of naar een hulpverlener (via GPS). De app werkt op alle iPhone toestellen (2G, 3G, 3GS, iOS4) en op Android (versies 1.5, 1.6, 2.0, 2.01, 2.1).

Uitlegvideo

Powerpoint

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Michiel

    De applicatie is overigens door iedereen te gebruiken, ongeacht waar je verzekerd bent (Dus niet alleen voor VGZ leden)


    24 juni 2010 om 11:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!